DEALU DORULUI:ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ

  •  DEALU DORULUI:ÎN PRAG DE PRIMĂVARĂ                                               

Până când se va face mai cald şi o să putem să deschidem sesiunea de degustări din cramă, sub sloganul „VINo LA PICNIC ÎN VIE”, vă aşteptăm să degustaţi vinurile noastre de la Crama Dealul Dorului, la târgurile de început de primăvară, ca și pe cont propriu.
Aţi putea încerca, de o pildă, vinurile din gamele MAESTOSO, ZODIAC şi ACVILA.

Toate trimit, cu gândul, la zbor, chiar și cele 12 semne ale zodiacului, care planează, în liniște, peste albastrul cerului și al mării, ori peste verdele nespus de odihnitor al viei.

Dar orice vin bun – și aici voiam, de fapt, să ajung!:) – te face să zbori, să plutești și, mai apoi, să planezi, în diferite etape ale degustării. Pentru că gustul inedit, ingenuu, este cel care îți dăruie o bucurie serafică, un moment de extaz/deliciu/impondereabilitate, când spui: îm, ce bun e vinul ăsta!

Și, pentru o clipă, închizi ochii. Și, pentru o clipă, vinul te ia și te poartă într-un balon cu heliu.

CELE trei game de la DEALU DORULUI, ca și cele trei grații, fac aceasta.

#dealuldorului #maestoso #vinuripremiate #merlot #merlotbarrique #merlot2014 #cabernetsauvignon #vincupaj #cabernetsauvignon #merlot #rieslingitalian

  • IMUNIZANTUL IDEAL

Într-un stil tipic românesc – haz de necaz -, în această perioadă complexă încercăm să ne menţinem imunitatea la un nivel ridicat.  Cu, oare, ce? Păi cu un Cabernet Sauvignon.

Dar, ce nu și cu un Burgund Mare. Sau. Bunăoară, chiar cu un Merlot! 😄🍷 Şi nu o spunem noi…. ci o spun (chiar) și cei din reţeaua Regina Maria (vezi mai jos articolul).
Nu-i bai, stocurile sunt mai mult decât suficiente. Recomandăm, firește, cu delicatețe, consumul responsabil de astfel de “imunizante”…

  • GĂTEȘTI ȘI DĂRUIEȘTI

Ca nişte urmaşi ai lui Pegasus, “armăsarii” noştri din Gama Maestoso au aterizat, într-un week-end din februarie, la Aeroportul Traian Vuia din Timişoara, în cadrul evenimentului Gătești și dăruiești.
Să aveţi un cer senin, vă urăm, așa precum, de obicei, le urăm și aviatorilor (dar și celor care călătoresc/zboară cu avionul!) – în tot ceea ce vă propuneţi să faceţi.

Spunea un înțelept ZEN – și, deopotrivă, o înțelepciune zen, oglindită într-un dicton specific (cu origini chiar japoneze, la  care bucătăria este aproape literă de lege!) – că mâncarea, bucatele sunt o iluminare.

Dacă nuriturile sunt SATORI/iluminare, și nutrienții asemeni, atunci vinul trebuie să fie, și el, cu siguranță, o iluminare.

Mai ales, întâlnirea între vin și mâncare.

Și, mă gândesc aici, cu precădere, la MUSCATUL din DEALU DORULUI, la RIESLING, la BURGUNDUL MARE, iar acestea sunt numai primele vinuri care îmi vin în minte.

Articulate pe căderea de formă a VINARTE, se ridică, în loc, LACERTA, DEALU DORULUI sau încă vreo două- trei crame, care se exersează – mai ales – în ROȘU…:)

About Cristian Gălățanu

Check Also

PARFUM DE LILLET

Lillet Blanc este un aperitiv pe bază de vin ce a luat naștere în Podensac, un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar