Noul presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei

Dragos Constantinescu, noul presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei

Membrii Asociatiei Berarii Romaniei l-au desemnat in functia de presedinte pe Dragos Constantinescu, presedinte al Ursus Breweries.

Conform unui comunicat remis, marti, AGERRPES, acesta a preluat, de la 1 ianuarie, noile atributii din cadrul Asociatiei de la Dan Robinson, managing director Heinekken Romania, care a asigurat presedintia pe parcursul anului 2020.

 

“Le multumesc membrilor Asociatiei ca m-au investit cu increderea lor pentru acest rol care ma onoreaza. Este primul meu mandat de presedinte in cadrul Asociatiei si astept cu interes sa contribui atat la proiectele aflate in derulare, cat si la cele pe care le vom lansa impreuna intr-un an atat de provocator cum se anunta 2021. Continuam sa ne concentram eforturile pe o dezvoltare sustenabila a sectorului si pe promovarea unui consum responsabil de bere in Romania. Ne asteptam ca piata berii sa isi continue maturizarea, desi contextul sanitar si economic este dificil, astfel incat berea sa reprezinte un actor cheie atat in generarea de crestere economica, cat si in momentele de relaxare pe care le petrecem alaturi de cei dragi. Ii multumesc domnului Dan Robinson, presedintele Asociatiei pe parcursul ultimului an, pentru derularea cu succes a activitatii Asociatiei intr-un an complicat pentru economie si societate”, a declarat Dragos Constantinescu.

 

Dragos Constantinescu este presedinte al Ursus Breweries Romania si managing director Romania and Hungary in cadrul Asahi Europe & International din februarie 2019. Anterior, el a ocupat diverse functii de conducere la nivel national si regional in Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia si Polonia in cadrul British American Tobacco, in ultimul sau rol alaturi de BAT supervizand zona de nord a Europei Centrale: Polonia, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria si tarile baltice.

 

De 17 ani, Asociatia Berarii Romaniei reprezinta vocea comuna a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt sa sprijine dezvoltarea unui sector durabil, sa promoveze un mediu competitional transparent, sa asigure un tratament egal si corect in fata institutiilor de reglementare si sa educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile si consumul responsabil de bere. Incepand din 2008, Asociatia Berarii Romaniei a devenit parte a organizatiei Berarii Europei, fondata in 1958, la Bruxelles.

 

Membrii sai actuali sunt importanti producatori de bere din Romania: Bergenbier SA, Heineken Romania SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries si Martens, alaturi de microberaria Clinica de bere. Impreuna, cei sase producatori furnizeaza 85% din cantitatea de bere consumata in Romania. Totodata, din Asociatie fac parte si reprezentanti ai producatorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania si Asociatia Producatorilor de Hamei din Romania.

 

About Cristian Gălățanu

Check Also

Cele mai ieftine beri din Europa le găsești în București

Capitala țărișoarei noastre este printre cele mai ieftine oraşe din Europa atunci când vine vorba …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *