Consumul moderat de bere poate stimula puterea antioxidantă a organismului și nu influenţează greutatea corporală, profilul lipidic și nivelul transaminazelor serice. Concluziile aparțin celui mai recent studiu lansat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, ”Influența consumului moderat de bere asupra unor markeri ai stresului oxidativ”.
Studiul este realizat de către Julien Cherfan, Masterand la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu-Hațieganu” din Cluj-Napoca, sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Potrivit cercetării efectuate de Julien Cherfan,”unele dintre efectele sanogenetice ale berii s-ar datora compușilor antioxidanți (fenolici). După absorbție, fenolii (ex: acidul vanilic, cafeic, siringic) prezenți în mod natural în bere datorită ingredienteler sale – hamei și cereale -, sunt capabili să contribuie la mărirea capacității antioxidante a plasmei. Una dintre caracteristicile fenolilor este aceea că sunt greu solubili în apă, dar foarte solubili în alcoolul pe care berea îl conține, influențându-se astfel absorbția acestora în organism.”
Pentru alte stiri si posibilele beneficii nutriționale, dar si despre rolul berii in curele de slabire, ramaneti aproape de noi:
Alte articole:
https://beeruniversity.ro/2016/06/28/despre-mituri-berea-nu-ingrasa/
https://beeruniversity.ro/2016/06/21/5-beneficii-putin-stiute-ale-consumului-de-bere/
https://beeruniversity.ro/2016/06/06/peroni-nastro-azzurro-lanseaza-piccola-in-romania/