CASA BERARI

Un grup de investitori având ca lider pe antreprenorul Florin Mîndru au investit 240.000 de euro în proiectul Casa Berarilor Artizani, un concept în premieră pe piața de magazine beer-to-go (bere pentru acasă) cu mai mult de 100 de tipuri de bere artizanală.

Casa Berarilor Artizani va construi 5 noi locaţii la nivel naţional (Bucureşti, Constanţa, Baia Mare, Timişoara şi Cluj) până la finalul lunii acesteia,  4 magazine dintre ele lucrând în sistem de franciză. Urmează în viitor alte 2 să apară în Braşov şi Iaşi.

Acest concept de beer-to-go aparținând Casei Berarilor Artizani dorește să promoveze berea artizanală românească. Conceptul de bere pentru acasă are în portofoliu 30 de sortimente proaspete, direct îmbuteliate în magazine, precum și încă alte 70 de sortimente la doză şi sticlă, snacks-uri şi mai multe băuturi răcoritoare.

Florin Mîndru, CEO şi co-fondator Casa Berarilor Artizani, a transmis:

“Investiţia a pornit de la o nevoie identificată în piaţă, şi anume de a duce berea artizanală mai aproape de consumatorii care au acces limitat la produse de acest fel. Piaţa berii artizanale în România are un potenţial foarte mare de creştere, cu un consum de bere/cap de locuitor de 85 litri, care ne plasează pe locul 7 în Europa), spre deosebire de nivelul ţărilor din jurul nostru, unde media pieţei berii artizanale este de 12-13% din total consum. Spre comparaţie, în România vânzările brandurilor artizanale reprezintă mai puţin de 1% din totalul consumului de bere”.

Investiţia care s-a realizat în acest concept este de 240.000 euro, cu target în marketing, branding, amenajarea magazinelor şi dezvoltarea platformei de distribuţie şi logistică frigorifică.

“Producătorii de bere artizanală au nevoie de sprijin întrucât o mare parte dintre aceştia îşi comercializau produsele în HORECA, o industrie grav afectată de criza Covid-19, însă cred că modelul de retail beer-to-go va balansa o parte din pierderile suferite de microberăriile autohtone”, a mai declarat Florin Mîndru.

About Cristian Gălățanu

Check Also

Cele mai ieftine beri din Europa le găsești în București

Capitala țărișoarei noastre este printre cele mai ieftine oraşe din Europa atunci când vine vorba …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *