Ce vor sa faca danezii, care deja sunt in topul producatorilor de bere din lume (desigur ma refer la Carlsberg). Pai, sa schimbe sticlele de acuma cu altele facute din fibre de lemn, produse special pentru a putea fi din nou folosite, si nu o data. Mai ales ca, si in cazul unei nefolosiri, oriunde s-ar afla se vor descompune fara sa influenteze negativ mediul. In plus, procura si avantajul ca, se doreste ca orice copac omorat pentru a fi produse aceste noi cutii, altul va fi replantat in locul lui.
Iata, ce ne spune Charlotta Lyon, vicepresedintele companiei Carlsberg: “Ambalajul reprezinta o parte importanta a amprentei noastre de carbon, reprezentand cam 40% din aceasta. Asa ca e o zona la care trebuie sa lucram. Scopul este sa aducem inovatii sustenabile pentru viitor.”
In paralel, ei sa gandesc la inca un lucru: sa creeze un mod de protectie al culturilor de orz contra incalzirii globale deci tot pe acelasi domeniu, al mediului.
Una dintre cei care incearca sa atinga acest scop, Birgitte Skadhauge, ne spune ca “in prezent asistam la numeroase fenomene meteo extreme si, ca sa avem provizii constante de orz si malt de buna calitate e important sa fim activi in productia de noi soiuri de orz, care pot rezista acestor schimbari.”
Aici vorbim, de fapt, despre alegerea celor mai potrivite metode traditionale scopului, adica acele soiuri care sunt mai rezistente secetei decat majoritatea, respectiv caldura/inghet.