CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI -2014

CAMPIONUL PODGORIEI COTNARI -2014

 

Pentru al treilea an consecutiv, producatorul SC Cotnari SA a organizat sambata-21  februarie competitia „Campionul Podgoriei  Cotnari”, eveniment in cadrul caruia peste 30 de invitati, specialisti, producatori, jurnalisti si bloggeri de vin au analizat si jurizat 60 de vinuri din recolta 2014, produse in aceasta podgorie .  Competitia  a avut ca principale obiective atat desemnarea celor mai reusite vinuri produse de producatorul gazda, dar si de catre ceilalti producatori cu care imparte denumirea de origine controlata Cotnari, cat si crearea unei competitii de traditie pentru regiune.

 

Tamaioasa romaneasca  sec, din productia anului 2014, produsa de Casa de Vinuri Cotnari SA a fost aleasa celor peste 30 de cunoscatori in ale vinului.  Acest vin, campion absolut al editiei 2014, urmeaza a fi imbuteliat de Casa de Vinuri Cotnari sub denumirea deja cunoscuta de Colocviu la Roma.

Domnii Dan Boboc, Catalin Paduraru, Gheorge Craciunescu, Traian Petrea senior si Traian Petrea junior in calitate de Presedinte, Ambasator al vinului, respectiv membri ai Asociatiei Degustatorilor Autorizati din Romania, dl. Costica Savin (SCDVV Iaşi), domnul  Sergiu Nedelea – Ambasador pentru România al Asociației Somelierilor Europeni, carora li s-au alaturat importanti reprezentanti ai presei de specialitate si bloggeri (vinul.ro, vin2.ro, oenolog.ro) Cezar Ioan, Horia Haznas, Razvan Stoenescu, Laurentiu Horodnic, se numara printre cei care au avut misiunea de a aprecia si juriza vinurile producatorilor din podgoria Cotnari.

Pe langa Tamaioasa Romaneasca sec, au fost alese inca 10 vinuri cu care producatorii urmeaza sa participe pe viitor, la concursurile internationale de vin.

Lista vinurilor selectionate :

„Campionul Podgoriei Cotnari ” – TAMAIOASA ROMANEASCA  2014-COLOCVIU LA ROMA

-feteasca alba sec-CASA DE VINURI COTNARI

-chardonnay-CASA VARZARI

-francusa –SC COTNARI SA

-aligote-CASA BILIUS

-grasa demidulce-SC COTNARI SA

-grasa sec-CASA DE VINURI COTNARI

-busuioaca sec-CASA DE VINURI COTNARI

-feteasca alba demidulce-SC COTNARI SA

-tamaioasa romaneasca dulce-SC COTNARI SA

-feteasca neagra sec-CASA DE VINURI COTNARI

Cotnari_SG_RGB

About Cristian Gălățanu

Check Also

PRIA Medicine 2024

PRIAevents organizează conferința Pria Medicine, Supplements, Medical Devices and Cosmetics Publicity and Regulations, singura conferință sin România …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *