Cât alcool are BEREA?

Berea este o băutură alcoolică care se realizează din patru ingrediente complet naturale și deja bine cunoscute: 

  • drojdia de bere, 
  • malț, 
  • hamei 
  • și apă.

În general se situează undeva la 5% alcool; în realitate, berea fără alcool are cam undeva la 0 și 0,5% alcool – de altfel, nu prea exista fără alcool.

Cea mai bună temperatură de băut berea este între 6 și 8 °C.

În general, energia berii provine din grâne, dar poate să vină și de la proprietățile cartofilor sau a mazării. Unii numesc bere chiar și băutura alcoolica ușoară facută din orez – sake. În Rusia, berea era la categoria (până în anul 2011) oficial la categoria băuturilor non-alcoolice.

Dacă e consumată regulat și cu grijă, adică 330 ml/zi pentru femei și 660 ml/zi pentru bărbați, berea poate avea anumite beneficii pentru organismul uman, datorită ingredientelor naturale din care se face. Cerealele din bere, mai ales orzul, este o sursă importantă de proteine, fibre și vitamine de tip B. Hameiul, care mai este numit și aurul verde, are o tonă de antioxidanți, iar drojdia din bere include 17 vitamine, 14 minerale și 16 aminoacizi foarte importanți pentru corpul nostru.

About Cristian Gălățanu

Check Also

Homebrewing

Homebrewing înseamnă fabricarea berii în scop personal, pentru propria folosință, din mied și cidru. Scopurile nu sunt niciodată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Skip to toolbar