Crama Dealul Dorului – O Nouă Generatie de Vinuri…. si o nouă poveste

Este Iulie, suntem in anul 2020. si deja a trecut jumatate de an…. nu doar pe Dealul Silagiului la Crama Dealul Dorului ci peste tot.

O jumatate de an în care provocarile nu au fost putine: stare de urgenţă, stare de alertă, ploi fără numar, grindina etc…. Un an care la inceput parea ca un VIS, în care urma să culegem roadele muncii de anul trecut – cresterea cotei de piaţa, prezenţa pe mai multe retele de retail si on-line etc -, şi să mergem mai departe…. sa mergem înainte, pentru că alt drum noi nu stim. Si am mers inainte, indiferent de piedicile şi provocările care au aparut. Am invatat sa ne adaptam, am invatat sa ne reinventam, am invatat sa…mergem inainte si să ne urmăm visul…. acela de a face vinuri bune în şi din inima Banatului! De fapt… am facut ceea ce am facut mereu, dar in alte conditii.

Si astfel, chiar in conditii de pandemie, vinurile noastre au fost apreciate la concursurile internationale si au rpimit medalii.

MAESTOSO MERLOT BARRIQUE 2014

Un vin care de-a lungul timpului, ne-a adus multe medalii, nu s-a lasat mai prejos nici in acest an. Nici nu s-a ridicat bine „Starea de Urgenţă” că nărăvaşul nostru armăsar din gama MAESTOSO a şi fugit peste hotare…. nu la păscut de sparanghel ci la concursul de vinuri de la Lyon.  Ce a însemnat concursul de băuturi de la Lyon 2020, în plină pandemie în cifre?! Peste 7000 de mostre din peste 40 de ţari… degustat de peste 450 de degustători!

Şi cum să nu te mândreşti cu el când din aşa “aglomeraţie”, el a câstigat MEDALIA DE ARGINT în patria Merlot-ului?!

MUSCAT OTTONEL 2018 ZODIAC

Un vin alt vin deosebit de la Crama Dealul Dorului, care a fost foarte apreciat la Concursul de la LYON 2020, si care a castigat medalia de aur.
Cu un buchet foarte impunător şi persistent de flori de muscat, soc şi licii, o culoare galben pai cu nuanţe verzui, acest MUSCAT OTTONEL SEC este un vin care prezinta aceleaşi note din punct de vedere gustativ, perfect echilibrate de aciditate si taninii rezultati din macerarea la rece a strugurilor.
Şi pentru că este sub semnul zodiei Fecioarei, acum îl pregătim să vă bucuraţi de el odată cu începerea acestei zodii.

CUPAJUL RIESLING ITALIAN CU MUSCAT OTTONEL 2018 MAESTOSO

Pentru că stocurile nu sunt foarte mari, am scos la “antrenamente oficiale” încă un armăsar din gama MESTOSO. Cupajul Riesling Italian cu Muscat Ottonel 2018…. care promite ca atunci cand ii va lua locul, să fie cel puţin la nivelul predecesorului său, Cupajul de Riesling Italian cu Muscat Ottonel 2017 medaliat cu Aur la Gala Premiilor de Excelenţa „VINUL.RO”).

Si la final, putem spune ca la Crama Dealul Dorului de pe Dealul Silagiului activitatea continua, pt că… via are suflet, si vinurile au personalitate si rafinament.

Si povestea merge mai departe…

About Cristian Gălățanu

Check Also

Cel mai vândut vin al lunii februarie în magazinul online al Cramei Dealul Dorului: Zodiac Cabernet Sauvignon

 Un cabernet tipic, care de la primul contact oferă o aromă ce ne duce cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *