Beneficiile unui consum moderat de bere

Studiile din ultimii ani au demonstrat ca un consum moderat de bere poate aduce numai beneficii consumatorilor. Indiferent ca vorbim despre cercetari din tara noastra sau din alte tari, toate sunt fiind realizate sub patronatul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție (pentru Romania, restul fiind supravegheate de alte institutii asemanatoare din tara in care are loc studiul) si, totodata, toate arata ca un consum de maximum 2 in fiecare zi zi pentru bărbații adulți și până la un pahar pe zi pentru femeile adulte, ar aduce numai avantaje corpului.

Probabil unul dintre cele mai importante avantaje pe care le ofera organismului este reducerea sanselor de risc al aparitiei diabetului de tip 2.

„Adulții care își limitează consumul de bere la unul sau două pahare pe zi, combinat cu o dietă bogată în alimente precum pește, fructe, legume sau ulei de măsline, pot prezenta un risc mai scăzut de apariție a unor boli cronice precum diabetul de tip 2.

Acest efect este datorat vitaminelor, acidului folic, fierului și calciului care se regăsesc în bere. În plus, berea este slab alcoolizată și conține o cantitate scăzută de zahăr. Totodată, fiind preparată doar din ingrediente naturale, în bere se regăsesc mici cantități de vitamine B, provenite de la cereale și drojdie, precum și fibre și polifenoli din cereale și hamei”, a spus Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Cavitatea bucală, stomacul și intestinul subțire trec alimentul in forma glucozei care este, apoi, introdus in fluxul sangvin. Atunci cand este atins un anumit nivel al glucozei, ficatul incepe sa producă insulină, aceasta din urma substanta fiind responsabila pentru transformarea glucozei în celulă. Pentru persoanele cu diabet zaharat, exista probleme in acest mecanism de transformare (si de acolo toate problemele care vin, in reglarea nivelurilor de glucoza din organism). Astfel, berea poate contribui la scaderea riscului de a diabetului de tip 2, precum si la reglarea corecta a nivelului de glucoza din sânge și reduce din numarul problemelor survenite din cauza acestei boli, in randul celor bolnavi.

Evenimentele care influenteaza masiv gradul de risc pentru diabet: excesul de țesut adipos și prea putina activitate fizica, impreuna cu un consum ridicat de calorii din carbohidrați rafinați sau grăsimi saturate, consumul redus de fructe și legume, consumul ridicat de sare și fumatul.

  • Care este consumul moderat de bere?

Maximum 2 pahare de 250 ml de bere cu 5% alcool (sau două pahare de 330 ml de bere cu 3,8% alcool) in fiecare zi pentru bărbați și unul pentru femei.

About Cristian Gălățanu

Check Also

O nouă lege se pregătește pentru INTERZICEREA COMERCIALIZĂRII ALCOOLULUI CĂTRE MINORI

În 2019, Berarii României au aflat că Legea 61/1991, cu toate că interzicea și sanctiona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *