APIA virarează subvențiile pentru cânepă (și altele) în conturile ferimierilor!

APIA ANUNTA CA INCEPE VIRAREA BANILOR IN CONTUL FERMIERILOR pentru  in, cânepă, tutun, hamei și sfeclă de zahăr, pe anul 2016. Astfel, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anuntat in cursul zilei de ieri ca a confirmat autorizarea de plată pentru fermierii a caror proiecte au fost acceptate, din campania 2016, pentru primirea fondurilor nerambursabile din bugetul statului, vizand culturile de in, cânepă, tutun, hamei și sfeclă de zahăr.

In functie de culturi, sumele variza. Cei mai norocosi sunt fermierii care au culturi de tutun, cu 2.011,36 euro/ha; dupa care vin cei care au hamei, cu 509,09 euro/ha; urmati de cei cu sfeclă de zahăr, primind 90,50 euro/ha; in final, mai avem culturile de in și de cânepă pentru fibră, unde fiecare dintre acestia vor primi câte 28,89 euro/ha. Valoarea fondurilor nerambursabile au fost stabilite dupa compararea lor cu plafoanele alocate la suprafețele eligibile.

Totodata, subventiile potrivit sus-mentionatelor scheme din bugetul statului — Ajutoare Naționale Tranzitorii (ANT 2-6) — se dau numai dupa ce au fost verificate respectarea condițiilor de eligibilitate din normele europene și naționale.

Tot in acest anunt, APIA mai mentioneaza ca forma sumele de bani virate pentru ANT se vor face în lei, conform cursului de schimb de 4,4537 lei pentru un euro, reglementat de către Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2016 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Alte aricole despre subventii si agricultura:

http://agricult.ro/2017/05/03/de-azi-poti-incepe-depunerea-proiectelor-din-14-masuri-de-finantare-din-agricultura/

http://agricult.ro/2017/04/27/avanpremiera-agriplanta/

http://agricult.ro/2017/04/26/livada-de-meri-super-afacere-cu-super-fonduri-europene/

http://agricult.ro/2017/04/23/start-in-afaceri-cu-un-aprozar/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Un nou record mondial înregistrat de porumbul Pioneer® de 39.2 t/ha

Deținătorul titlului de 5 ori campion al unui concurs organizat de NCGA obține un nou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *