Cum să fii sănătos călătorind!

Astazi vom discuta despre o modalitate mai diferita de a ramane sanatos. Stiti la ce ma refer? Nu cred, pentru ca si eu am fost surpins descoperind asta: vacantele. Calatoria te face mai fericit si mai sanatos! Poate ati simtit si voi asta cand ati calatorit si nu este de mirare. Spre deosebire de ultimul nostru articol de lifestyle, despre sanatatea rezultata din obisnuinta de a pune unt in cafea CLICK AICI PT A VEDEA.

Conform neurologului Paul Nussbaum, de la Universitatea din Pittsburgh, călătoriile iti stimuleaza creierului și ajuta la crearea unor noi legaturi din interiorul materiei cenușii. Aceste conexiuni se formeaza intre experiențele noi și dezvoltarea dendritelor din creier. Dendritele sunt niște extensii, precum ramurile care se creeaza din neuroni. Principala lor treaba este de a ajuta transmiterea de informații între mai multe zone ale creierului. Mai pe scurt, mai multe dendrite funcționale egal un creier mai sanatos. Desgiur ca, probabil asa cum ati anticipat deja, ea stimuleaza si capacitatea de memorare si concetrare a mintii noastre.

Nussbaum ne atentioneaza totusi ca, in momentul in care pleci intr-o alt loc decat cel normal, subliniază faptul că, creierul trebuie să înțeleagă noii stimuli. De fapt, asa ajungem si la dendrite, care in acest fel incep sa se formeze, datorita acestori stimuli. De asemenea, nu uita ca trebuie sa-ti faci vacanta, in acelasi timp, pe cat mai relaxanta si fericita, mai pe scurt, ca tu sa te simti cat mai bine.

Tot studiile lui Paul Nussbaum ne arata ca, in cazul in care apar probleme, atunci creierul nostru incearca sa inteleaga situatia si sa gaseasca o scapare din ea, o rezolvare, ceea ce duce, implicit, la formarea unui numar de dendrite cat mai mari, dar si la cresterea aptitudinilor tale de a rezolva problemele.

Interesant aici e ca nu e totusi obligatoriu sa calatoresti, ci trebuie doar sa urmaresti aceste concepte esentiale pentru a-ti stimula creierul, pentru ca acela este lucru care ne ajuta sa formam dentritele. Mai exact, cum putem sa iesim dintr-o rutina sau dintr-un anumit tipar/sistem pe care ni l-am format.

Un alt exemplu poate fi si sa incepi sa practici pasiunile tale, dezvoltarea unui hobby, ori inceperea unei noi facultati, scoli, daca ti-ai dorit mereu sa lucrezi intr-un anumit domeniu si nu ai putut pana acum. Cel mai important e sa gasesti fericirea si sa ai grija de sanatatea ta, nu? Pana la urma pentru ce mai scriem noi, cei de la REDACTIA RABBIT MEDIA, articole pentru voi? 🙂

Pe data viitoare si, stiti cum spunem, STAY HEALTHY!

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2017/04/21/top-5-motive-pentru-care-ar-trebui-sa-ti-adaugi-unt-in-cafeaua-de-dimineata/

http://www.drinkfood.ro/2017/04/10/ce-trebuie-sa-mananci-ca-sa-eviti-aparitia-cancerului/

http://www.drinkfood.ro/2017/04/07/dormitul-dezbracat-mai-benefic-ca-somnul-imbracat/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Grecia din EPOCA DE AUR: Ammouliani

Mi-am/ne-am intitulat, de această dată, editorialul GRECIA DIN EPOCA DE AUR cu gândul la Grecia …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *