Prețurile apartamentelor din acest an, cu 10% mai mari față de 2016!

Daca va ganditi sa luati apartamente atunci ar trebui sa o faceti acum, cat mai rapid, pentru ca, anunta Dorel Nita, seful departamentului de analiza imobiliara de la imobilare.ro, ca preturile vor creste semnificativ in urmatoarea perioada! Asta pentru ca vânzătorii sunt imbolditi la a face oferte mai mari cumparatorilor, din moment ce are loc o cerere din ce in ce mai mare, din cauza lipsei de produse imobiliare noi. Nita aproximeaza ca apartamentelor vor fi mai cumpe cu 10% in anul 2017.

„Din trimestrul doi al anului 2014, când s-a înregistrat punctul minim al preţului la locuinţe (după criza economică n.red.), avem doar creşteri de preţ până astăzi. Începând de anul trecut, creşterea preţurilor s-a accelerat“, a spus Niţă, în timpul unui eveniment organizat de revista Business Review.

Un alt argument sunt si informatiile de la imobiliare.ro, specializata in oferte cu preţuri medii, ne prezinta un caz din Cluj-Napoca şi Bucureşti, in care pragul de 1.200 de euro/mp util a fost trecut demult, inca din primul trimestru al anului 2017. Un alt exemplu este si cel din Timişoara, unde preţurile au ajuns mai sus de 1.000 de euro/mp, iar acelasi lucru, se estimeaza, se va intampla şi cu orasul Constanţa până la sfarsitul anului.

Zonele Decebal, Tei şi Parcul Carol par sa fi fost regiunile cele mai preferate de bucuresteni, cu cresteri mai mari de6% în primele trei luni din an.

Mai mult, cresteri neasteptate au avut loc si in orase ca Baia Mare, Oradea şi Zalău in primul trimestru, cu majorari mai mari de 10% la apartamente, mai ales in raport cu informatiile din sfarsitul anului precedent.

De asemenea, un argument poate mai important pentru cresterea preturilor sunt si ofertele in numar mic de pe piaţă. Ganditi-va ca, din cele şase cele mai mari oraşe ale ţării, au fost date la vânzare cu 30% mai puţine apartamente şi case. De pilda, cazul bucurestiului, in care toate ofertele de pe piaţă din primul trimestru al anului 2017 au inregistrat o scadere cu 35%, mai putin in raport cu aceeasi perioada a anului 2016. În Cluj-Napoca cu 29% mai puţine, în Timişoara cu 32%, în Iaşi cu 25%, în Constanţa cu 37%, iar în Braşov cu 31%. 

Alte articole pe aceeasi tema: 

http://topbrands.com.ro/1-mai-cu-reduceri/

http://www.drinkfood.ro/2017/04/25/care-sunt-cele-mai-cunoscute-sosuri-folosite-de-restaurantele-de-top/

http://www.drinkfood.ro/2017/04/21/top-5-motive-pentru-care-ar-trebui-sa-ti-adaugi-unt-in-cafeaua-de-dimineata/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Bon Jovi vine la București în 2019!

Lumea in care traim s-a schimbat din 2013, dar un singur lucru se mentine cu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *