CE ESTE BEREA?

Toti ne vorbesc despre avantaje sau dezavantajele consumului de bere, dar nimeni nu intreaba exact ce inseamna berea? Adica, pana la urma, ce bem noi? O licoare magica? Din cate pare, da, cel putin asa ne arata studiile. Conform unor cercetatori din america, berea nu numai ca are vitamine din complexul B, dar din ea fac parte si vitamina B3 (sau Niacina, daca vreti sa retineti numele stiintific), folositoare in prevenirea si eliminarea depresiilor, durerilor de cap si a colesterolului ridicat. Adica, daca, spre exemplu, consumati un pahat de 355 de ml de bere, atunci veti avea o si un volum de 1.83 miligrame de Niacina in corp! Frumoasa veste, nu?

”Continutul de nutrienti si vitamine al berii reprezinta fundamentul multor studii efectuate de cercetatori din intreaga lume care si-au dorit sa identifice posibilele efecte benefice pentru organism pe care consumul moderat de bere l-ar putea avea. De la reducerea riscului de aparite a bolilor cardiovasculare, la cresterea nivelului de antioxidanti din organism, continutul in nutrienti si vitamine este cel responsabil pentru aceste efecte. Rapoartele de acest gen sunt foarte importante atât pentru comunitatea medicala, cât si pentru iubitorii berii, fiind esential sa detinem cât mai multe informatii nutritionale despre produsele pe care le consumam”, ne spune Corina Aurelia Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

De asemenea, vitamina B3 nu este singura-singurica, ea are si alti prieteni care stau alaturi de ea, precum vitaminele sau nutrientii de vitamina B6, care ne intareste sistemul nervos central, acidul pantotenic sau vitamina B5, colina, flavonoide, precum si vitaminele din grupul B, care ajuta la desfasurarea corecta a unora dintre cele mai semnificative procese metabolice ale corpului nostru.

In articolul urmator vom publica si o lista exacta cu ce contine berea si ce inseamna acei 355 de ml de bere pe care-i beti :).

Alte articole pe aceeasi tema:

https://beeruniversity.ro/2017/01/21/2-se-apropie-vara-si-ar-trebui-sa-bem-bere-de-ce/

https://beeruniversity.ro/2017/01/20/lifestyle-se-apropie-vara-si-ar-trebui-sa-bem-bere-de-ce/

https://beeruniversity.ro/2016/12/15/hai-sa-punem-intrebarea-ce-rol-are-berea-in-viata-noastra/

https://beeruniversity.ro/2016/11/30/una-dintre-berile-bune-ale-lumii/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Cele mai ieftine beri din Europa le găsești în București

Capitala țărișoarei noastre este printre cele mai ieftine oraşe din Europa atunci când vine vorba …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *