Berea. Ce este berea daca un aliment care ne produce fericire, ne da oportunitatea de a socializa, de a ne bucura de gustul ei, mod de relaxere si poate cel mai important: sanatate, ne ofera sanatate.
Mai ales ca ar trebuie sa luam prima data si motivele pentru care este atat de folosit, in primul ca este natural, ca urmare a plantei care intervine in procesul de realizare, alaturi de apa (mare parte), dar si pastrand in acelasi timp o cantitate (in general) de alcool moderata, intre 0% pana la 11% (moderat – 5%), carbohidrati 6-7%, cu calorii cuprinse intre 13 – 85 (in functie de procentaj).
In primul rand, ea contine antioxindanti, care sunt molecule in care principalul rol este de a crea conexiuni intre cele daunatoare, cele rezultate din procesele oxidative ale corpului.
Totusi, trebuie precizat ca acesti antioxidantii mentionati mai sus sunt de doua ori mai multi ca cei care se afla in vinul alb, de aceea, noi spunem ca ea ne ofera o protectie cardiovasculare, impreuna cu rolul antineoplazic
In al doilea rand, o a doua proprietate sunt ivtaminele din grupul B, care aduc in functie de cantitatea de bere consumata un anumit procent de riboflavina, dar si de niacina, mai exact 5%, respectiv 7% (consum moderat). Toate acestea ofera tot o protectie antinepolazica, anti-Alzheimer, protectie cardiovasculara (din nou si tot in functie de cantitatea consumata – una moderata ne ofera minimul necesar).
In al treilea rand, avand un volum mic de calciu, insa crescut de magneziu – acestea produc un efect diuretic, dar si protectie anti-litiaza urinara (intr-un consum moderat de bere).
Alte articole pe aceeasi tema:
https://beeruniversity.ro/2016/11/30/una-dintre-berile-bune-ale-lumii/