Raport de evaluare – Iubesc Vinul Românesc, Gala Vinului Nou și Vechi

Raport de evaluare – Iubesc Vinul Românesc, Gala Vinului Nou și Vechi  

Din partea VINVEST

 

Producătorii de vin, companii de utilaje, servicii și accesorii, instituții și reprezentanții mass-media au continuat Campania Iubesc Vinul Românesc prin Gala Vinului Nou și Vechi, desfășurat în perioada 21, 22 și 23 octombrie a.c.la Centrul de Afaceri Green Gate, Ambery Hall, Lights, București.

În salon au fost prezenţi cu produsele lor 17 expozanţi şi s-au putut degusta vinuri din peste 200 de eşantioane. Zilnic au fost organizate tombole, lansări de cataloage, reviste, cărţi. La fiecare oră a fost extras din urna cu biletele de tombolă câte un câştigător al unei butelii de vin etichetată „Iubesc vinul românesc”. Pentru a face vizita mai accesibilă şi atractivă, la cumpărarea biletului fiecare participant a  primit un pahar special pentru degustarea vinurilor.

Punctul central al întregii manifestări a fost un „MARATON AL DEGUSTĂRII”, care a răsfățat vizitatorii interesaţi cu  ”spectacole” de degustări tematice prezentate de specialişti degustători de vinuri. În total au fost efectuate 10 degustări tematice care s-au desfăşurat conform programului mediatizat şi prezentat mai jos:

  • miercuri 21 oct 2015

ora 18.30 Vinarte- SUPER DEGUSTARE – Verticală de Prince Matei 12 ani, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010. Persoana care a prezentat degustarea a fost somelier Laurențiu Achim.

ora 19.30 Crama Rătești – DEGUSTARE A L’AVEUGLE- 3 vinuri roșii. Persoana care a prezentat degustarea a fost somelier Istvan Pentek.

ora 20.30 Crama Dealul Dorului – DEGUSTARE DE VINURI ȘI BRÂNZETURI- Muscat Ottonel demisec; Rose demisec; Riesling Italian sec. Persoana care a prezentat degustarea a fost somelier George Ignat.

  • joi 22 oct 2015

18.00 Crama Cricova VINUL SPUMANT- MAGIE ȘI PASIUNE- Spumant Clasic Brut Roze; Vin Prestige Cabernet Roze sec; Vin Prestige Cabernet Roșu sec. Persoana care a prezentat degustarea a fost manager vânzări Cornel Henika.

19.00  Domeniile Anastasia – MAREA DEGUSTARE PE RUTA VINULUI DIN DEALU MARE- Chardonnay sec, baricat, 2014; Merlot Rose demisec 2014; Merlot & Cabernet sec, baricat, 2013. Degustarea vinurilor a fost prezentată de director de producție Negoiță Ramona.

20.00 Domniile Sâmburești – UNIVERSUL DEGUSTĂRII UNUI VIN BINE VINIFICAT- Chardonnay 2014, Roze 2014, Fetească Neagră 2014. Persoana care a prezentat vinurile a fost Trade Marketing Manager Laurian Olărescu.

21.00 Stațiunea Pietroasa – CIRCUITUL UNUI VIN SEC, DEMISEC, DEMIDULCE, DULCE-Tamaioasă Românească 2013; Fetească Neagră 2013;. Persoana care a prezentat degustarea a fost inginer șef cramă, oenolog Tuchilă Valentin.

  • vineri 23 oct 2015

18.00 Domeniile Dealu Mare Urlați – DEGUSTARE DE VINURI RARE, PRESTIGIOASE- Trei Pești, cupaj 2014; Incantation, cupaj 2014; Paganus, Fetească Neagră 2011. Prezentarea a fost facută de  somelier Florin Voica.

19.00 Crama Hermeziu – MISIUNEA PĂMÂNTULUI ȘI SEMNĂTURA OENOLOGULUI- Chardonnay 2014; Chardonnay 2015; Sauvignon Blanc 2014; Busuioacă de Bohotin 2014. Prezentarea a fost facută de oenologul cramei Gabriel Stoica.

20.00 Vincon România – PAMANT ȘI SAVOARE – EGREGIO- Egregio, Muscat Ottonel sec, 2012; Egregio, Tămâioasă Românească dulce, 2011; Egregio, Fetească Neagră sec, 2011. Prezentarea a fost făcută de către brand manager Horațiu Mitu.

Un interes deosebit a fost manifestat de vizitatori şi pentru tombolele la care au putut participa. Pe această cale mulțumim încă odată partenerilor de hoteluri

Valea cu Pești și Roman Plazza, pensiunii Prestige pentru premiile cu excursiile de neuitat oferite câştigătorilor. De asemenea restaurantului La Bordei, hotelurilor Ibis și Caesar’s ApartHotel.

O imagine inovativă pe parcursul evenimentului s-a realizat prin aportul produselor LedgoHoreca și implicarea domnului director Costel Beciu.

Un cuvânt deosebit ar trebui spus și despre prezența în salon a societății Ghețărie furnizoarea de gheața pe parcursul celor 3 zile, Aqua Carpatica de un real sprijin, calitatea deosebită a mezelurilor Matache Măcelarul și Siciliana.Toți acești parteneri au însoțit, toate momentele de degustare tematică și evenimentul, fiind remarcate de toți cei prezenți.

Duma-826-1024x679

Motorul derulării întregului eveniment a fost echipa VINVEST.

Pentru a fi mai atractive, cele 10 degustări tematice au fost gestionate cu pricepere și măiestrie de somelierii de la Organizația Somelierilor din România 2011, președinte Marian Timofti, somelier Dan Anghel, somelier Vlad Buruga, somelier Andrei Orbeșteanu şi specialiştii oenologi, degustători de vinuri, membrii ai Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România.

Un aport pozitiv la buna desfăşurare a degustărilor cât şi a celorlalte manifestări de pe parcursul  celor trei seri cât a durat evenimentul, l-au adus studenţii horticultori de la USAMV Bucureşti printr-o frumoasă colaborare și de durată cu domnul decan prof. univ. dr. Dorel Hoza,  doamna prof. univ. dr.  Oana Arina Antoce, domnii prof. univ. dr. Ioan Nămoloșanu și asistent univ. dr. George Cojocaru.

Suportul informațional al publicului pentru anunțarea evenimentelor, tombolelor, degustărilor etc a fost realizat de Alexandru Buzica și Florin Albu.

La deschiderea oficială a evenimentului „Iubesc Vinul Românesc, Gala Vinului Nou și Vechi 2015” au fost prezenți: dr. ing. Cornel Dicu director inspecția vitivinicolă din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale; prof. univ. dr.  Dan Boboc, președinte Asociației Degustătorilor Autorizați din România; prof. univ. dr. Ioan Nămoloșanu preşedinte de onoare ADAR; domnul Sergio Faleschini președinte Vinarte; domnul Marian Timofti președinte Organizația Somelierilor din România  2011; ing. Sorin Marin directorul SCDVV Pietroasa; ing.Vasile Lungu administrator Grupul de firme DOMENIILE LUNGU, investitor Crama Hermeziu; domnul Train Bădulescu director general al firmei „Innovation Travel”; domnul Mihail Gălățanu editor coordonator Rabbit Media; domnul Florin Albu realizator Travel Mix; domnul Marian Constantinescu scriitor; director Eugen Preotu; domnișoara Sheila Giafer director comercial Green Gate.

În timpul celor trei zile au trecut pragul evenimentului peste 2500 de vizitatori. Ne-au onorat cu prezența directorul  Radio România Actualități Dan Preda, ambasadorul Republici Cehe Vladimir Valky și fiica dânsului, Ministrul consilier Achim Troester și soția dânsului din partea Ambasadei Germaniei, importator din Franța Stephanie Borca, alți invitați din Canada şi Africa de Sud, specialiști români din sectorul vitivinicol, consilier Adrian Altarescu și delegația acestuia din cadrul Autoriatăți Naționale de Turism, vizitatori directori ai societăților din Green Gate, prieteni şi iubitori de vin ai firmelor participante, peste 30 masteranzi din domeniul vitivinicol din USAMV Bucureşti.

La finalul Campaniei Iubesc Vinul Românesc din anul curent, mesajul organizatorilor a fost exprimat de doamna  Lucia Pîrvu, expert degustător, director VINVEST:

„Am reuşit să creăm cadrul şi ambianţa prielnice ca oameni de afaceri, din industria vinului şi cei iubitori de vin să stabilească relaţii de prietenie, de business şi chiar să încheie afaceri. Am fost plăcut impresionaţi de calitatea vinului, modul de prezentare al tuturor producătorilor și personalului fiecărei crame/domeniu.  Feedback-ul primit de la vizitatorii cunoscători a conţinut şi un mesaj de apreciere pentru calitatea vinului la acest moment, design-ul etichetelor, eleganta sală de eveniment. Reproduc o apreciere a unei vizitatoare «Vă felicit. Nu am vazut în România un eveniment de această talie. Sunt implicată în acest sector, am vizitat toate evenimentele din țară».

Suntem conştienţi că această campanie Iubesc Vinul Românesc trebuie să atragă cât mai mulți producători de vin dar și vizitatori.

Am reuşit să aducem oficiali ai ambasadelor, delegaţii străine și toţi au plecat cu impresii favorabile concretizate în vinul cumpărat, chiar în contactele stabilite.

Am primit un sprijin enorm din partea unor asociatii, instituţii de învăţământ superior, hoteluri, pensiuni, restaurante, parteneri de produse si parteneri media.

Acolo unde am reuşit, succesul se datorează în primul rând celor care au fost alături de noi, iar  lipsurile au rostul de a ne impulsiona să fim mai buni în ediţia viitoare.”

Campania de promovare a evenimentului Iubesc Vinul Românesc, Gala Vinului Nou si Vechi a avut 50 de parteneri media și alți 11 parteneri . Partenerul oficial al acestei ediții a fost Domeniile Anastasia iar partenerii media principali au fost reprezentați de Agerpres, Radio România, Radio România Actualități, Radio România Antena Satelor, Radio România Bucuresti FM, Radio România Internațional, Național Geographic, Casa și grădina, Rabbit Media, Profitul Agricol, Lumea Satului, Doctor Travell.

Agenția Națională de Presă Agerpres a reprezentat sursa oficială de informații pentru instituțiile prezente în România, dar și pentru corporații și ambasade.  Postul național de radio, Radio Romania, a transmis campania pe 4 posturi de radio subordonate.

Duma-8411-1024x594

Canalele de comunicare utilizate pe partea de PR:

  • Evenimente proprii:

Conferința de presă , desfășurată la Centrul de Afaceri Ambery Hall Lights, 15 octombrie 2015.

Comunicate de presă și numeroase informații au fost transmise în perioada septembrie-octombrie.

  • Invitații 2000 adresate partenerilor din HoReCa, ambasade, mediul de afaceri, etc.
  • Fluturași: 10 000
  • CD-uri de presă: 70
  • Roll-up: 2
  • Banner: 2
  • TV:
  • Interviu TVR 2: pentru emisiunea Dimineața mea cu domnul prof. univ. dr. Ioan Nămoloșanu
  • Digi 24: a difuzat interviuri cu organizatorul, producătorii de vin și somelierii
  • Digi24: reportaj cu Moise Guran.
  • TVH : a difuzat știri din timpul salonului
  • Antena 1 și Antena 3: a difuzat interviuri din timpul evenimentului
  • Interviu Agro TV: pentru emisiunea Lumea Satului
  • Radio

Rețeaua națională de radio a transmis spotul Iubesc Vinul Românesc

Radio Zu București a desfășurat o campanie pentru Iubesc Vinul Românesc

Radio France International  –  Live ( în direct ) la nivel Național în cadrul Emisiuni Business On Air  – cu Daniel Pavel Invitați Lucia Pirvu, prof. univ. dr. Ioan Nămoloșanu și Florin Albu

Digi 24 a  difuzat un mini reportaj

Radio Folclor a difuzat știri despre eveniment

Agenția de presă: Agerpres prin reportaje și imagini difuzate de la evenimente.

 

Trustul Rabbit media prin cataloage și site-uri a adus o vizibilitate deosebită evenimentului

  • Reviste:

Sapteseri, Autoexpert, Yachtexpert, Catalog de Agricultori și Industrie Alimentara; Vinuri de Top; Turism și Horeca Călătorii; Topbrands; Top Drinkfood&Lifestyle, Horeca, Profitul Agricol, Revista Fermierului, Tour.ist, Transilvania Business, Travel Advisor, Traveller Magazine, Vacante la Tara;

  • Online:

Autoexpert.ro, yachtexpert.ro, bucuresteni.ro/ timisoreni.ro, calatoriaperfecta.ro, calatorul digital.ro, CDViN.ro,  drumliber.ro, efinance, ferma.ro, gastromedia.ro, horeca.ro, lumeasatului.ro, millesime, oenolg.ro, povestidecalatorie.ro, euroghidhoreca, revistafermierul.ro, sapteseri.ro, topwines.ro, topbrands.com.ro, drinkfood.ro, beeruniversity.ro, agricult.ro, traianbadulescu.ro, travelomania.ro, innovationromania.com, transilvaniabusiness.ro, vin2.ro, vinland.ro, vipstyle.ro, what,where,when, winetaste.ro, yachtingpleasure.ro, costachel.ro;

Printre vinurile care s-au făcut REMARCATE și au rămas REMARCABILE, devenind repere ale manifestării, prenumărăm: Chardonnays 2014, Merlot+ Cabernet Sauvignon 2014 de la Domeniile Anastasia; Chardonnay cu Botritis, Rara Neagră plus Shiraz ambele de la Produse Moldovenești; Egregio Muscat Ottonel 2012, Egregio Tămâioasă Românească- dulce, 2011 de la Vincon Romania; Stațiunea Pietroasa Tămâioasă Romaneasca 2013, Fetească Neagră 2013; Prince Matei 1998, 1999, 2000, dar și 2006, Soare 2011 de la Vinarte; spumantele de la Crama Cricova, Spumant Clasic Cuve Prestige, Spumant Clasic Brut Roze; Muscat Ottonel, Rose demisec de la Dealu Dorului; Chardonays 2014, Chardonays 2015 si Busuioacă de Bohotin 2014 de la Crama Hermeziu; Souvignon Blanc 2014, Muscat Ottonel 2014, Traminer 2014, Pinot Noire 2012 vinurile albe de la Crama Rătești; Incantation Cupaj 2014, Fetească Neagră 2011, Paganus de la DDM Urlați; Souvignon  Blanc 2014 si Fetească Neagră Roze demisec Domeniul Vladoi; Chardonnay baricat, Pinot Noire baricat Domeniile Viticole Franco-Române; Cabernet Sovignon+ Syrah 2014 si Pinot Noir 2014 de la 1000 de Chipuri .

Mențiuni speciale pentru butoaiele de sorginte ungară Trust Hungary, reprezentate prin Maria Bakan – și echipamentele Willmes, reprezentate prin domnul Wilhelm Roth.

În asentimentul tuturor o frumoasă, elegantă și primitoare sală de evenimente, Ambery Hall, Lights, gestionată de domnul Gabriel Damian.

Până la următoarea ediție a campaniei Iubesc Vinul Românesc, vă aşteptăm la ediţia a XIII-a a Salonului Internaţional de Vinuri – VINVEST, de la Timişoara, din aprilie 2016.

Lucia-Pirvu-Vintest

 

 

About Cristian Gălățanu

Check Also

PRIA Medicine 2024

PRIAevents organizează conferința Pria Medicine, Supplements, Medical Devices and Cosmetics Publicity and Regulations, singura conferință sin România …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *