Facilitarea accesului la finanțare din partea UE

Pentru zonele rurale datorită setului de instrumente pentru mediul rural al UE

ZONELE RURALE sunt o adevărată problemă pentru UNIUNEA EUROPEANĂ. De ce? Argumente ar fi că, pe ansamblu, zonele rurale – inclusiv cele agricole – acoperă mai bine de 80%(un procent strivitor!) din teritoriul comunității europene – și aici putem spune, cu toată responsabilitatea, că se găseste aproape o treime din populația totală a Uniunii Europene.

NICOLETA GĂLĂȚANU, CRISTIAN GĂLĂȚANU

BRIEFING: Subiect: Facilitarea accesului la finanțare din partea UE pentru zonele rurale datorită setului de instrumente pentru mediul rural al UE Comisia a lansat un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunitățile de finanțare disponibile la nivelul UE pentru zonele rurale.

Există fonduri și programe ale UE care pot promova creșterea durabilă și bunăstarea în zonele rurale. Cu toate acestea, identificarea celei mai adecvate opțiuni nu este întotdeauna simplă pentru potențialii beneficiari.

Setul de instrumente pentru mediul rural reunește oportunități de finanțare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa și Mecanismul de redresare și reziliență. În doar câteva clicuri, antreprenorii din mediul rural și autoritățile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să își dezvolte proiectul.

Acest portal cuprinzător lansat recent către inițiativele de finanțare și de sprijin ale UE disponibile pentru zonele rurale din UE urmărește să le ofere solicitanților cunoștințele și instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor locale. Beneficiarii pot fi autorități locale, instituții, întreprinderi, asociații și persoane fizice.

Există fonduri și programe ale UE care pot promova creșterea durabilă și bunăstarea în zonele rurale. Cu toate acestea, identificarea celei mai adecvate opțiuni nu este întotdeauna simplă pentru potențialii beneficiari. Setul de instrumente pentru mediul rural reunește oportunități de finanțare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa și Mecanismul de redresare și reziliență. În doar câteva clicuri, antreprenorii din mediul rural și autoritățile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să își dezvolte proiectul.

Acest portal cuprinzător lansat recent către inițiativele de finanțare și de sprijin ale UE disponibile pentru zonele rurale din UE urmărește să le ofere solicitanților cunoștințele și instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor locale. Beneficiarii pot fi autorități locale, instituții, întreprinderi, asociații și persoane fizice.

About Cristian Gălățanu

Check Also

Branduri în pandemie

Dar și brandurile suferă, nu-i așa? Pandemia, cea de până acum – și cea care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *