TUDOR FURIR: O PROPUNERE DE PRIM MINISTRU

GUVERNUL PARALEL ÎN STATUL PERPENDICULAR 🙂

Un candidat neobișnuit: vine din industria de consum
Recent, cu doar câțiva ani în urmă, una dintre cele mai importante publicații economice din România găsea de cuviință să facă un GUVERN PARALEL. Ca o instituție posibilă/potențială, alternativă la guvernare. Am deschis ziarul la PAGINILE REGALE și, surpriză. În centrul paginilor am găsit poza lui Tudor Furir. Era, cred, prin 2012, aproximativ, dar propunerea mi-a părut tentantă. La nici cincizeci de ani, pe atunci, omul deborda de energie și, se părea, putea fi – oricând – o soluție viabilă. Și acum mi se pare tot de actualitate.

De obicei, premierii se aleg dintre oamenii gomoși. Ăia cu morgă. Din finanțe-bănci, contabili cu mânecuțe (nicidecum cu mâneci suflecate!). Sau, și mai des, politicieni opulenți, extravaganți, manechine (și chiar manechine rămân tot mandatul, dacă nu cumva marionete sau stane de piatră!).

O altă categorie din cea a oamenilor cu vorbe goale, din școala politicienilor de Teleorman (în traducere, literal, pădurea nebună!), care s-au afirmat tocmai nefăcând nimic toată viața, sau sugând la țâța veștii vreunui alt tătic, mai iscusit.

Toate aceste categorii le vedem defilând în politica românească.  Avem, la banca națională, un patriarh venerabil, iar la patriarhie un finanțist veritabil: c-așa-i în România.

De ce nu am avea, totuși, un om și din INDUSTRIA CONSUMULUI? Tot reguli ale economiei de piață de aplică și acolo, succesul e la fel de greu de obținut ca în orice altă ramură.

Dar cine este Tudor Furir?

Am alăturat, într-o casetă, un fragment din potențialul CV, tocmai ca să puteți judeca fiecare.

Iată un CURRICULUM VITAE, scris chiar de mâna lui:

TUDOR FURIR

Obiectiv
Dezvoltarea unei cariere profesionale intr-o companie solida si dinamica. Acumularea unei  experiente      relevante si prin aceasta dezvoltarea abilitatilor personale si profesionale.

Calificari profesionale

Taylor & Davidson Ltd.                          – Vinzari profesioniste

Curran Consulting Group                         – COBRA – Sistem de management integrat

Globalteam International Consultants      – GLOBALSCORE – Principiile mercantizarii

United Notions                                       – Saptamina multiculturala

European Availability Team                     – Managementul retelelor de magazine internationale

– Managementul categoriei

– Coaching pentru manageri

Scottwork                                              – Abilitati de negociere

HPS Presentation Services Ltd              – Prezentari de business

BTT                                                      – Comunicare si abilitati de prezentare

– Abilitati de influentaresinegociere

ManagementCenterEurope                     – Marketing strategic

Insead                                                  – Leadershipul in inovatie

Votive Leadership                                  – Leadership

Educatie

The OpenUniversityBusinessSchool

Milton Keynes, UK

MBA                                                                             2005 – 2008

InstitutulPolitehnic                                                         1981 – 1987

Cluj – Napoca, Romania

Diploma de inginerelectrotehnic.

LiceulDecebal                                                               1976 – 1980

Deva, Romania

Diploma de absolvire

Experientaprofesionala

Pernod Ricard Romania             Iulie 2006 pina in prezent

Bucuresti, Romania

Director General, subordonat direct catreDirectorul General al Pernod Ricard Europa Centrala. Responsabil pentru managementul operatiunilor companiei  Pernod Ricard in Romania  si in Republica Moldova (32 angajati). Responsabil pentru elaborarea si  implementarea strategiei grupului in piata din Romania si pentru dezvoltarea companiei in linie cu strategia agreata.

Am reusit, in 2006, o integrare de succes a companiilor Allied Domecq si Pernod Ricard. Cifra de afaceri a noii companii a crescut de la 5 milione de Euro la 30 milioane de Euro in 3 ani.

Am integrat Absolut vodka in portofoliul Pernod Ricard, reusind sa depasesc principalul competitor ( Finlandia Vodka) in canalul retail in 6 luni, devenind in acelasi timp un puternic numar 2 in canalul Horeca.

Am livrat cea mai mare crestere procentuala din Europa pentru pentru brandurile Ballantine’s Finest si Chivas Regal in 2008.

Pernod Ricard Romania este astazi liderul incontestabil in categoria bauturilor alcoolice internationale, cu branduri relevante in toate categoriile importante.

Am reusit sa creez si sa  dezvolt o echipa de profesionisti, perceputa de catre clienti ca cea mai buna din industrie.

Allied Domecq Spirits and Wines Romania                               Mai 2002 – Iulie 2006

Bucharest, Romania

Director General, subordonat direct catreDirecturul General al regiunii Europa Centrala. Responsabil pentru managementul operatiunilor pe piata din Romania (25 angajati). Responsabil pentru dezvoltarea si implementarea strategiilor de business petermenscurt, mediusi lung. Responsabil pentru coordonarea si alocarea resurselor necesare pentru atingerea obiectivelor de business.

Am reusit sa transform un business relativ constant intr-unul cu o rata de crestere rapida. Am reorganizat structura si costurile aferente organizatiei (15% reducere de costuri), mentinind in acelasi timp un nivel de motivare ridicat al echipei.

Am fost pionierul dezvoltarii categoriei “ Value For Money” si am reusit ca in decurs de doi ani sa dezvolt acest segment pina la 21% din totalul volumelor vindute.

Am consolidatpozitia de lider pentru brandurile din categoria whisky si vodka si am fost recunoscuti ca lideri incontestabili ai industriei de bauturi alcoolice internationale cu o cota de piata de 59% in anul 2005.

Master Foods Romania (Divizie a Mars Inc.)                   Mai 1998 – Aprilie 2002

Bucuresti, Romania

Director National de Vinzari, raportind direct Directorului Regional pentru zona Balcani. Responsabil pentru operatiunile de vinzari din Romania, conducind o echipa de11 Directori Regionali. Responsabil pentru dezvoltarea strategiei de vinzari si a implementarii acesteia in piata. Responsabil pentru evaluarea performantelor partenerilor de distributie, negocierea conditiilor comerciale, precum si pentru dezvoltarea retelei de distributie nationale. Responsabil pentru dezvoltarea personala a echipei de vinzari, precum si pentru evaluarea performantei membrilor acesteia.

Am construit echipa de vinzari a Master Foods in Romania ( 11 Directori Regionali si 60 de agenti de vinzare). Am dezvoltat categoria “hrana pentru animale de companie” si am reusit sa fac din aceasta una dintre categoriile cele mai dinamice din piata de FMCG. Volumul de vinzari in 2001 a fost de trei ori mai mare decit in 1999, inregistrindu-se vinzari anuale de aproximativ 15 milioane de Euro.

Am lansat gama de bomboane gumate Starburst si in 2 ani am obtinut o distributie ponderata de 33% in Bucuresti si 88% in suer/hypermarketuri. Starburst a devenitastfelbrandul de import numarul 1 in categorie.

In 2002, Master Foods era o afacere solida, lider de piata in categoria hrana pentru animale de companie, un jucator important in categoria ciocolata si dulciuri, avind o echipa de vinzatori profesionisti si motivati.

Coca – Cola Krasnoyarsk                                                           Mai 1996 – Aprilie 1998

Krasnoyarsk, Rusia

Director General de Vinzari, raportind direct Directorului GeneralResponsabil pentru crearea si dezvoltarea departamentului de vinzari si distributie in regiunea Krasnoyarsk. Alte responsabilitati: Recrutare personal de vinzari si distributie, Training de vinzari,  Managementul forecastului de vinzari si coordonarea cu departamentul de productie.

Am condusdezvoltarea/implantarea Coca Cola in regiunea Krasnoyarsk, ajungind ca dupa mai putin de doi ani sa fim compania nr1 in FMCG din regiune, cu vinzari de 35 milioane USD.

Am devenit lideri in categoria bauturi carbogazoase intr-o piata dominata istoric de Pepsi Cola.

In 1999 volumele Coca Cola erau 2.6 la 1 vs. Pepsi Cola. Am construit si dezvoltat un sistem de 5 centre regionale de distributie directa cu o farta de vinzari de 160 de oameni. 67L consum anual percapita era la acea vreme unul dintre cele mai mari din Rusia.

Coca – Cola Bottlers Timis                                                         Dec. 1995 – Mai 1996

Timisoara, Romania

Director Regional de Vinzari, raportind direct Directorului General. Responsabil pentru operatiunile de vinzari si logistica in zona Hunedoara, Alba. Am coordonat o echipa de 6 agenti de vinzare, precum si operatiunile de depozit (16 oameni). Obiectivele principale au fost atingerea obiectivelor de vinzari si distributie prin dezvoltarea unei relatii de afaceri cu distribuitorii autorizati.

Principala realizare a fost acea ca am reusit sa cresc rapid cota de piata pentru Coca Cola,          ceea ce coroborat cu un management foarte bun al costurilor, a facut din regiunea mea sa fie          una dintre cele mai profitabile din Romania.

Coca – Cola Bottlers Bihor / Timis                                               Oct. 1994 – Dec 1995

Deva, Romania

Director Zonal de Vinzari, Responsabil pentru deschiderea centrului de ditributie Coca Cola din Deva, incepind de la identificarea unui depozit si pina la managementul de zi cu zi al operatiunior.

Principala realizare a fost aceea ca am reusit sa deschid centrul de distributie in timp si cu costuri mai mici decit cele bugetate, am identificat noi parteneri de distributie, ceea ce a condus la o crestre rapida a vânzarilor in regiune.

Coca – Cola Bottlers Bihor                                                         Mai 1994 – Oct 1994

Deva, Romania

Agent de dezvoltare a pietei, responsabil pentru dezvoltarea relatiei cu distribuitorii, gasirea        de clienti noi, plasarea de materiale publicitare, identificarea si exploatarea oportunitatilor din piata.

Principala realizare a fost cresterea numarului de clienti, ceeace a condus la o crestere a vânzarilor. O alta realizare a fost dezvoltarea unei relatii foarte bune cu clientii cheie. O consecinta directa a acestor rezultate a fost decizia de deschidere a unui centru de distributie la Deva.

Rom Telecom R.A.                                                                    Iunie 1990 – Mai 1994

Hateg, Romania

Sef Centrala Telefonica, Responsabil pentru operatiunile de intretinere a centralelor         telefonice din regiunea Hateg.

I.P.E.G. Hunedoara                                                                   Oct 1987 – Iunie 1990

Deva, Romania

Inginer Electromecanic, Responsabil cu intretinerea echipamentelor intr-o zona miniera   (mina Livezi)

Limbi straine
Engleza – Fluent
Rusa – Mediu
ItalianasiFranceza – cunostinte de baza

About Cristian Gălățanu

Check Also

Un campion al bravurii

DISTILATE/IRISH PRODUCT JAMESON SINE. SINE METU! Ce este JAMESON? Jameson este un whisky irlandez amestecat produs …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *