Salariații și firmele din agricultură scutiți de impozit la stat!

Da, citesti bine titlul, compania ta poate sa nu mai plateasca impozit pe mai bine de 5 ani! Niciun banut la stat! Nu-i asa ca e un vis frumos devenit realitate? Tot ce trebuie sa faca antreprenorii e sa aiba angajati mai tineri, dar aceste companii care vor sa-si reduca costurile trebuie sa activeze in domeniul agriculturii, acviculturii ori industriei alimentare. 

Daca dvs., ca antreprenor, veti avea minim 3 oameni aflati sub varsta de 35 de ani, atunci nu veti mai trebui sa platiti nicio obligatie care reiese din acordarea drepturilor salariale, regula acceptandu-se catre toti salariatii tineri. Astfel, mai multe persoane angajate ale ministerului de Finante va face cate schimbari la Codul Fiscal pentru ca noua lege sa poata fi aplicata. Noua masura luata de stat este aplicata in urma faptului ca, in momentul de fata, mare parte din Romania (aproape 90%) este rurala si tot in aceasta locuiesc aproape 50% din populatie.

Prin urmare, principalul deziderat al viitoarei legi este de a creste nivelul de trai de la tara, dupa ce s-a remarcat faptul ca majoritatea tinerilor pleaca din tara, dar si caracterul pronuntat de imbatranire a oamenilor din aceste zone. Asa se face ca, toti castiga din aceasta masura: angajatorul si angajatul, ambii nu vor mai trebui sa plateasca impozit, contributii sociale si de sanatate la stat. Mentionam inca o data ca, termenii in care se acorda aceasta scutire este aceea de a avea minim 3 tineri sub 35 de ani ca salariati la firma ta, dupa care, mai o obligatia: respectivile persoane sa ramana minim 1 an, iar tu nu va mai trebui sa platesti pe 5 ani impozitele si contributiile.

Conform autoritatilor, acestea au estimat ca intre anii 2017 – 2020 vor avea loc angajari a cel putin 8.000 de persoane, fiecare avand pana in 35 de ani, ceea ce inseamna aproape de 2.000 de salariați anual, care va produce, la randul ei, la o majorare cu 8,2 % a fortei de munca din agricultura. Acestea se refera doar la mediul rural si cel din orase, cu speranta ca, somerii care locuiesc in orase se vor reorienta spre agricultura. Sumele de banii per total pe care le are guvernul la dispozitie pentru acest sprijin se ridica la 25 milioane euro pe o perioada de 4 ani.

Alte articole despre agricultura/subventii:

http://agricult.ro/2017/05/16/guvernul-vrea-sorturi-rosii-iar-fermierii/

http://agricult.ro/2017/05/03/de-azi-poti-incepe-depunerea-proiectelor-din-14-masuri-de-finantare-din-agricultura/

http://agricult.ro/2017/04/27/avanpremiera-agriplanta/

http://agricult.ro/2017/04/26/livada-de-meri-super-afacere-cu-super-fonduri-europene/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Un nou record mondial înregistrat de porumbul Pioneer® de 39.2 t/ha

Deținătorul titlului de 5 ori campion al unui concurs organizat de NCGA obține un nou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *