Minunea ceaiul de lavandă care tratează peste 70 de afecțiuni!

 Lavanda e cunoscuta in istorie pentru proprietatile ei foarte diverse, incepand inca din antichitate de la romani, care il foloseau ca parfum, apoi in evul mediu ca tratament impotriva ciumei, atindiabetic in spania (asa il considera autohtonii) si lista poate continua. Prin urmare, putem spune ca aceasta planta a avut cu adevarat o influenta puternica in istoria noastra, a omenirii. In plus, daca ar fi sa facem o lista cu acestea, cele mai importante ar fi: anticolitice, coleretic-colagoge, antiseptice, diuretice, relaxante şi anxiolitice.
De asemenea, tot din lavanda se realizeaza si infuzie sau tinctura, folosite in mare parte pentru dischinezii biliare, de balonări sau de migrene; tinctura şi uleiul volatil sunt si astazi utilitzate pentru nevroză şi în suprasolicitarea psihică, spre exemplu (deci daca esti in sesiune…stii ce trebuie sa iei!). Pentru organele interne este recomandata cea cu infuzii, cu ulei volatil şi cu miere la afecţiunile respiratorii (gripă, bronşită sau tuse convulsivă) care in general merg mana in mana cu inhalaţiile cu ulei de lavandă combinate cu apă caldă.
In probleme ce tin de aparatul urinar se recomanda tinctura şi uleiul volatil, in combinatie cu băile calde de şezut. Totodata, in structura planetei au fost gasite dupa mai multe studii mai mult de 40 de componente ce pot fi realizate prin sinteza in laborator; respectiv, alcoolul olifalic, acidul acetic, taninul şi principiile amare, care ii confera lavandei acele tratamente care te salveaza de 70 de afectiuni (asta ca sa va ofer o idee despre cat de benefica poate fi lavanda si cat de importanta e pentru noi, oamenii!)
In urmatorul articol va vom spune si cum bem ceaiul de lavanda!
Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2017/03/07/nu-mai-este-timp-rezerva-acum-la-bootcamp-bran-primavara-2017/

http://topwines.ro/?p=8793&preview=true

http://www.drinkfood.ro/2017/01/24/lifestyle-regim-strict-de-slabire-cu-supa-de-varza/

About Cristian Gălățanu

Check Also

TOP 7 beneficii ale extractului de hamei (Humulus lupulus L.)

Mai este cunoscut și drept „aurul verde” și este o plantă perenă, dioică, care poate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *