TOTUL despre afacerea din Teleorman a fiului lui Dragnea (si subventia pentru crescătorii de porci)

Cunoscutul vers “bogatii si saracii nu traiesc de doua ori!” (care are in acelasi timp si o morala) nu pare a fi acceptat de unele persoane, in special de fiul lui Liviu Dragnea, Valentin Stefan Dragnea. Un nou scandal a dus la numeroase suspiciuni, ipoteze cum ca, noul ajutor de la stat (proiect de lege acuma) de 10.000 EURO = 200 DE PORCI ar avea drept scop doar ajutorarea fiului lui Liviu Dragnea. Intr-un raspuns la agroinfo, ministrul agriculturii a mai anuntat ca acest program in realitate ar avea scopul de a echilibreze balanța comercială a României (deci fara import la carne de porc). Ciudat e ca la inceput aceasta era doar o simpla ordonanta de Guverna, insa intre timp, cumva, a devenit proiect de lege si este acuma in dezbatere in Parlament! De unde pana unde suspiciunile? Pai se crede ca din moment ce Valentin S. Dragnea are in proprietate o fermă de porci, din acest program doar el ar avea de castigat. Pai, sa vedem cum si de ce!

Fiul lui Liviu Dragnea
Mai exact, Valentin Ștefan Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, are in proprietate 90% din Ferma de porci Salcia SA, din Teleorman, constructie luata in 2014, cu ajutorul cuiva de la Tel Drum SA, pentru o foarte interesanta suma de 500 de lei (arata hotnews). Aceasta ar produce 4.000 de capete de porci pe serie. Micul Dragnea castiga mare parte din bani cu aceasta afacere prin importul lor din Germania și Olanda. Lucru curat pana aici! Nu e lucru rar intalnit importul purceilor la romani, intrucat mare parte din aceste ferme sunt de reproductie, ori sunt intr-un numar mult prea restrans, ca sa nu mai vorbim si de celalate argumente in favoarea sanatatii purceilor, toate sustin un astfel de trend.
Insa, comuna Salcia din Judetul Teleorman este o regiune saraca rau, fara prea multe posibilitati oferite oamenilor (locul unde se afla ferma de porci a fiului lui Liviu Dragnea). La ferma de proci sunt angajati taranii, respectiv locuitorii, totul pe salariul minim (1.200 – 1.400 lei), iar uneori chiar si mai putin (in functie de munca oferita, ori de intelegerile dintre acestia). De asemenea, Liviu Dragnea a fost Presedinte al Consiliului Judetean acolo din 2000 pana in 2012.
Ciudat lucru (curat-murdar)! La doar 2 ani dupa cumpararea fermei, Liviu Dragnea propune crearea unei subvenții pentru crescătorii de porci, in timpul campaniei electorale. Daca va intrebati daca intr-adevar ceea ce spunem noi este adevarat, va spunem ca in acest moment exista doar o masura ce are legatura de bunăstarea animalelor, o mana de ajutor de la stat infima in raport cu probleme actuale ale fermelor de porci, care se afla in regres.

Exportăm 20 de mii de tone de carne de porc, importăm 230 de mii de tone, adică exportăm 30 milioane de euro, încasăm 30 de milioane de euro din export și plătim peste 350 de milioane de euro – deci românii duc în afara țării 350 de milioane de euro ca să mâncăm de Crăciun carne de porc din Germania, din Olanda, din Ungaria. Nu putem să mâncăm carne de porc din România, aici suntem?! Programul nostru este ca 8 ani de zile să fie ajutor pentru îngrășare, 10 mii de euro anual pentru fermele cu 200 de capete, a spus Dragnea atunci.

Trecand 30 de lize de la alegeri, pe 1 februarie 2017, a venit in dezbatere publică proiectul de ordonanță de Guvern de 10.000 de euro = 200 de capete de porci. Totusi, termenii in care se acorda aceasta subventie este ca fermierul să aibă cel putin 600 de porci eligibili, adica 3 pachete. Acuma acesta a devenit proiect de lege.

Iata si raspunsul lui Liviu Dragnea la acuzatiile care i se aduc:

Este irelevant dacă fiul unui lider politic are sau nu afaceri în acest domeniu. Ce ar zice asociațiile de crescători de porci dacă le-am spune că nu vom lua nicio măsură de sprijin pentru ei din cauza faptului că fiul unui lider din PSD activează în acest domeniu. Este absurd. Ce vină au ceilalți crescători de porci pentru că o rudă a cuiva din PSD sau din alt partid desfășoară activități în acest domeniu? Abordarea pe care o sugerați prin întrebările dvs. este absurdă. Ar însemna ca România să nu mai progreseze în niciun domeniu în care activează rudele liderilor politici sau membrilor guvernului pentru a nu exista un conflict moral, a mentionat Liviu Dragnea pentru Hotnews.  

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2017/03/17/conditiile-ce-trebuie-respectate-pentru-a-primi-subventia/

http://agricult.ro/2017/03/14/plata-schemelor-pentru-fermieri-pe-judete/

http://agricult.ro/2017/03/13/noi-informatii-despre-acordarea-denumirii-de-produs-montan/

http://agricult.ro/2017/03/12/cum-fermierii-romani-pot-achizitiona-pamant-ieftin/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Un nou record mondial înregistrat de porumbul Pioneer® de 39.2 t/ha

Deținătorul titlului de 5 ori campion al unui concurs organizat de NCGA obține un nou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *