SUBVENȚII: Solicitările pentru exploatațiile agricole sunt terminate!

Fermierii din domeniul vegetal din agricultura nu mai pot primi noi subventii! Masura este cea de investitii in exploatatii agricole, pentru campania din anul 2016, in care au fost depuse toate cererile posibile prin intermediul internetului. Declaratia a fost facut de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pe site-ul acestora oficial.

In total si pana in acest moment (din luna decembrie anul acesta) s-au inregistrat solicitari de finantare pentru mai mult de 500 de proiecte de acest gen in domeniul vegetal, pentru sus-mentionata masura, astfel valoarea totala ceruta este mai mare de 186,5 milioane de euro. Totusi, un lucru interesant este ca AFIR a aratat ca a existat o “frenezie” in solicitarile de finantare pentru acest proiecte, cu o valore totala care ar putea ajunge la 150.000.000, adica, mai pe scurt, de doua ori mai mult decat ceea ce e posibil. Ca urmare, observam ca exista insa in acest domeniu al agriculturii cerere, deci exista multi fermieri care au nevoie de sume nerambursabile – motiv pentru care, AFIR ar trebui sa ia in considerare acest aspect.

Dupa cum probabil bine stiti, procedura de selectie a proiectelor depuse se desfasoara dupa punctajul rezultat de la conditiile de selectire pentru fiecare proiect, pornind de la cel mai mare si sfarsind cu cel mai mic punctaj. Desigur ca daca realizati un punctaj cat mai mare este in avantajul dumneavoastra, pentru ca astfel va asigurati un loc in finantarea proiectului depus; altfel spus, puteti reusi un punctaj bun, mediu, dar care datorita epuizarii fondurilor sa nu mai castigati un loc printre cei cu finantare – 75.000.000 euro este suma totala.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/12/19/subventii-fermierii-vor-avea-marite-mai-mult-ca-niciodata-subventiile/

http://agricult.ro/2016/12/15/subventii-58-de-milioane-de-euro-restante-in-pomicultura/

http://agricult.ro/2016/12/12/regulile-emise-pentru-realizarea-si-vanzarea-bunurilor-alimentare-animale-si-vegetale/

http://agricult.ro/2016/12/09/locuri-de-munca-in-europa-locuri-limitate-pentru-recoltarea-capsunilor/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Un nou record mondial înregistrat de porumbul Pioneer® de 39.2 t/ha

Deținătorul titlului de 5 ori campion al unui concurs organizat de NCGA obține un nou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *