Cum s-a terminat Black Friday 2016 pentru marile companii?

S-a terminat si “Black Friday” sau “Vinerea Neagra” si anul acesta, insa in afara de vanzarea efectiva a produselor, avem si continutul lor economic, respectiv valoarea lor baneasca, care, anul asta a depasit cu mult cel precedent, cel putin cunoscutul magazin eMAG in anul 2016 de Black Friday a strans 300 de milioane de lei din vazari, deci prin urmare au fost comercializate: mai mult de 30.000 de televizoare, peste 100 de bijuterii cu diamante si  peste 10 kg de aur.

"Vinerea Neagra" Sursa foto: ro.pinterest.com
“Vinerea Neagra”                       Sursa foto: ro.pinterest.com

De altfel, poate noua, cititorilor, ni se pare un mare lucru realizarea magazinului eMAG, insa in afara, magazinul Amazon tocmai obtinut un contract cu Fiat Chrysler cu scopul de a oferi un discount pentru cei interesati, la preturi de “Vinerea Neagra”. Discutabil este daca intr-adevar sau nu oamenii cumpara asa ceva, online, avand in vedere mai ales ca majoritate nu doresc sa faca astfel de tranzactii online; motivele sunt clare.

Pe partea de hi-tech insa, pare ca anul acesta ea nu a adus tocmai “good news”, cel putin nu pentru corporatia Intel, cea mai mare compania de semiconductoare din lume. Compania a incercat intrarea pe un domeniu, respectiv wearable technology, dar care dupa ce a observat ca vanzarile si producerea lor nu este rentabila, a inceput sa se gandeasca sa renunte.

Ba chiar, acesta articol il puteti considera o mica retrospectiva a anului 2016!

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topbrands.com.ro/calatoria-consumatorului-de-la-descoperirea-la-achizitia-unui-produs-sau-serviciu/

http://topbrands.com.ro/stiri-din-marketing-si-it-afacerea-ta-este-pregatita-pentru-era-digitala/

http://www.drinkfood.ro/2016/09/20/intalniri-cu-touroperatorii-straini/

http://www.drinkfood.ro/2016/09/19/subventii-achim-irimescu-tocmai-a-anuntat-ca-de-acum-o-sa-fie-platite-2-miliarde-de-euro-pe-an/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Direcțiile de dezvoltare ale tehnologiei mobile pentru 2017

Nu exista argument care sa poata nega impactul tehnologiei din zilele noastre, iar aici ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *