Reducere Pelerinaj in Tara Sfanta

karma travel

Karmatravel

PELERINAJ IN TARA SFANTA cu plecare din Cluj Napoca 

650 euro/pers (cu toate taxele incluse)

05.05.2015 – 12.05.2015

Early Booking:

REDUCERE 40 euro/pers-Tarif 650 euro/persoana (pentru

rezervari pana in 16 martie).

Tarif pentru rezervari efectuate dupa 16.03.2015: 690 euro/pers.

Ziua I. “SPRE TARA PROMISA…”

Intalnire cu delegatul agentiei Karma Travel la Aeroportul International Cluj Napoca la ora 14:50 pentru imbarcare zbor Wizz Air. Decolare, ora 16:50 spre Tel-Aviv. Sosire aeroportul Ben Gurion ora 19:50. Dupa formalitatile vamale vom pleca spre cazare.

Cina si cazare Bethleem – Hotel Ararat 4*(sau similar)

Ziua II. BETLEHEM/PUSTIUL IUDEII

Plecam spre Betleem, trecem in Cisiordania (Palestina), si ne indreptam spre Pustiul Iudeii pentru a regasi Campul Pastorilor si a ne inchina la Biserica Sf Teodosie (aici se afla si Pestera Magilor). Pentru cine va dori, se va continua drumul la Manastirea Sf.Sava cel Sfintit (optional), unde se pastreaza moastele Sf.Sava si Pestera Sf.Ioan Damaschin. Vom continua pelerinajul cu una dintre cele mai importante biserici, Biserica Nasterii Domnului. Aici ne inchinam la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, dupa care intram in Pestera Nasterii lui Hristos. O stea din argint pe pardoseala grotei  ne indica locul ieslei, unde s-a nascut Mantuitorul. Vom intra si in Biserica Romano-Catolica  a Sf.Ieronim, locul de unde se transmite in toata lumea crestina, slujba anuala de Craciun. Vom poposi si la un magazine de suveniruri din Betleem.

 Cina si cazare Bethleem – Hotel Ararat 4*(sau similar)

Ziua III. IORDAN/IERIHON/MAREA MOARTA/HOZEVA

Mic dejun.Incepem ziua la Hozeva, la Manastirea Ortodoxa Sf. Gheorghe cu Pestera Sf.Prooroc Ilie Tezviteanul.  Tot aici se afla si  moastele intregi ale Sf.Ioan Iacob Romanul de la Neamt (Hozevitul). Coboram apoi pe valea raului Iordan; ritual de botez simbolic in apele Iordanului in camasi albe si lungi. Ne indreptam spre Ierihon (cel mai vechi oras din lume, fiind populat inca din anul 9000 i.Hr si aflat la 390m sub nivelul marii). Shopping la magazinul cu produse cosmetice fabricate din minerale de la Marea Moarta. Baie in Marea Moarta (aproximativ 2 ore). Oprire la Manastirea greaca Sf.Gherasim de la Iordan. Vizitam Asezamantul Romanesc din Ierihon. In apropiere, la o biserica greco-ortodoxa, se afla Dudul lui Zaheu (vamesul Zaheu l-a intampinat pe Iisus, catarat intr-un dud). Privire catre Manastirea Carantania construita pe Muntele Ispitirii. ”

Cina si cazare  Hotel Ararat 4*(sau similar)

Ziua a IV -a IERUSALIM – CALEA CRUCII – SFANTUL MORMANT- ZIDUL PLANGERII 

Mic dejun. Ne indreptam spre Ierusalim.Tur oras Ierusalim:Intram in ,,Cetatea Sfanta” prin Poarta Sf.Stefan (Poarta Leilor). Se viziteaza casa in care a locuit Maria, in Cetatea Antonia,si Scaldatoarea Oilor-Vitezda-unde Iisus a vindecat pe slabanogul bolnav de 38 de ani. Parcurgerea pe jos a Drumului Crucii (Via Dolorosa) cu cele 14statii, in care s-a oprit Iisus pana la Sf.Mormant. Coboram pe adevaratul Drum al Crucii, care se afla la 7 metri sub pamant, putin lateral dreapta spre directia Mormantului Sfant, fata de cel actual.Coboram in celula in care a fost inchis Mantuitorul, se poate vizita si celula banditului Barabas. Ne inchinam apoi la Biserica Sfintei Invieri, Piatra Ungerii, Golgota. Mormantul Sfant, va fi punctual culminant al drumului crucii unde vom ramane mai mult timp pentru inchinare. Daca timpul ne va permite vom vizita si Muzeul Holocaustului “Yad Vashem” si vom face apoi o oprire la Zidul Plangerii.

Cina si cazare Hotel Ararat 4*(sau similar)

Ziua a-V-a. IERUSALIM –ORASUL SFANT – EIN KAREM

Mic dejun. Incepem ziua pe Muntele Sion unde se gaseste Mormantul Regelui si Prorocului David, precum, si  Foisorul ridicat pe locul Cinei celei de Taina.  Continuam pelerinajul pe Muntele Maslinilor, Biserica Inaltarii de pe Muntele Eleon(rusa),unde vizitam: Locul Inaltarii, biserica “Aflarea Capului Sf.Ioan Botezatorul”.Ajungem pe espladada bisericii cataloce “ Domnul a plans” unde Mantuitorul a stat cu ucenicii sai si a plans Ierusalimul. Trecem  prin Gradina Ghetsimani, locul unde Mantuitorul a fost vandut de Iuda, cu maslini batrani de peste 2000 de ani.Pe locul prinderii Domnului s-a construit Biserica Natiunilor unde se afla Piatra Originala a Prinderii. La 100m de Gradina Ghetsimani se afla Biserica Mormantului Maicii Domnului (lacas ortodox). Privim Valea Iosafat presarata cu mormintele celor care doresc sa invieze primii si Poarta de Aur, prin care va intra Mantuitorul la cea de a doua venire. Deplasare spre Ein-Karem (patria Sf Ioan Botezatorul).Vom vizita Biserica Sf Ioan Botezatorul si cripta unde s-a nascut Inaintemergatorul Domnului.Scurta oprire la fantana Fecioarei Maria (locul de intalnire intre Maica Domnului si Sf Elisabeta, mama Sf Ioan Botezatorul)

Cazare si cina Hotel Ararat 4*(sau similar)

Ziua a VI-a  HAIFA – MAREA MEDITERANA

Mic dejun. Incepem ziua cu o scurta oprire la Apeductul roman din Cezareea Palestinei. Continuam drumul spre Haifa, al treilea oras ca marime din Israel, situat pe malul Marii Mediteraneene, la poalele Muntelui Carmel. Admiram gradinile Templului Cultului Bahai. Poposim la Biserica Stella Maris, (Steaua Marii) ,unde sub altar se afla ,,Pestera Sf.Ilie”. Aici dupa traditie obisnuia sa se roage marele proroc. Restul zilei timp liber la Marea Mediterana pentru plaja si baie.

Cina si cazare Tiberias – C Boutique Hotel 3*superior (recent renovat)

Ziua a-V-a. IERUSALIM –ORASUL SFANT – EIN KAREM

Mic dejun. Incepem ziua pe Muntele Sion unde se gaseste Mormantul Regelui si Prorocului David, precum, si  Foisorul ridicat pe locul Cinei celei de Taina.  Continuam pelerinajul pe Muntele Maslinilor, Biserica Inaltarii de pe Muntele Eleon(rusa),unde vizitam: Locul Inaltarii, biserica “Aflarea Capului Sf.Ioan Botezatorul”.Ajungem pe espladada bisericii cataloce “ Domnul a plans” unde Mantuitorul a stat cu ucenicii sai si a plans Ierusalimul. Trecem  prin Gradina Ghetsimani, locul unde Mantuitorul a fost vandut de Iuda, cu maslini batrani de peste 2000 de ani.Pe locul prinderii Domnului s-a construit Biserica Natiunilor unde se afla Piatra Originala a Prinderii. La 100m de Gradina Ghetsimani se afla Biserica Mormantului Maicii Domnului (lacas ortodox). Privim Valea Iosafat presarata cu mormintele celor care doresc sa invieze primii si Poarta de Aur, prin care va intra Mantuitorul la cea de a doua venire. Deplasare spre Ein-Karem (patria Sf Ioan Botezatorul).Vom vizita Biserica Sf Ioan Botezatorul si cripta unde s-a nascut Inaintemergatorul Domnului.Scurta oprire la fantana Fecioarei Maria (locul de intalnire intre Maica Domnului si Sf Elisabeta, mama Sf Ioan Botezatorul)

Cazare si cina Hotel Ararat 4*(sau similar)

Ziua a VI-a  HAIFA – MAREA MEDITERANA

Mic dejun. Incepem ziua cu o scurta oprire la Apeductul roman din Cezareea Palestinei. Continuam drumul spre Haifa, al treilea oras ca marime din Israel, situat pe malul Marii Mediteraneene, la poalele Muntelui Carmel. Admiram gradinile Templului Cultului Bahai. Poposim la Biserica Stella Maris, (Steaua Marii) ,unde sub altar se afla ,,Pestera Sf.Ilie”. Aici dupa traditie obisnuia sa se roage marele proroc. Restul zilei timp liber la Marea Mediterana pentru plaja si baie.

Cina si cazare Tiberias – C Boutique Hotel 3*superior (recent renovat)

Ziua aVII-a M-LE TABOR – CANNA -NAZARET

Mic dejun. Vom urca  pe Muntele Tabor si ne vom inchina la biserica greco-ortodoxa, ridicata pe locul unde s-a petrecut “Schimbarea la Fata”a Mantuitorului. Plecare spre Nazaret unde ne inchinam la Biserica greco-ortodoxa a Bunei Vestiri si la ,,Izvorul Maicii Domnului”, unul dintre locurile in care Arhanghelul Gavriil ii vesteste Fecioarei Maria Nasterea Mantuitorului. Oprim in satul Canna, ne inchinam la biserica greco-ortodoxa ridicata pe locul unde Iisus a facut primul miracol, transformand apa in vin, in casa lui Simion Cananitul, la Nunta din Cana Galileii. Aici se pastreaza doua vase originale din piatra, din cele sase cate au existat, moastele Sf.Simon Zelotul, mirele nuntii din Cana si ale Sf.Bartolomeu Cananitul.

Cina si cazare Tiberias – C Boutique Hotel 3*superior (recent renovat)

Ziua aVIII-a  CAPERNAUM – TABGHA – MUNTELE FERICIRILOR – LOD 

Mic dejun. Plecam spre Capernaum, oras denumit ,,Cetatea Domnului”, unde Iisus a predicat si unde vizitam ramasitele unei sinagogi frecventata si de Mantuitorul Iisus Hristos. Continuam vizitam cu Casa  soacrei Sf.Petru, peste care s-a construit o biserica catolica moderna, fara sa acopere nimic din planul casei.(se observa temelia si compartimentarea). Ne continuam traseul spre Tabgha (locul minunii hranirii celor 5000 de oameni, cu 5 paini si 2 pesti). Poposim pe Muntele Fericirilor, unde Mantuitorul a tinut Predica  de pe Munte. Intram in orasul Lod (vechea cetate Lida), unde ne vom inchina la Biserica Sf Mucenic Gheorghe (aici se afla mormantul si lanturile cu care a fost legat Sfantul).Ora 17.30.Transfer aeroport Bengurion.Zbor ora 20.40. Sosire Cluj Napoca 23.55.

 Tariful include:

  • Transport avion, Cluj Napoca– Tel Aviv – Cluj Napoca ;Compania Wizz Air + taxe avion+ taxa bagaj
  • Autocar modern (aer conditionat), pentru executarea programului in Israe
  • Asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire si plecare;
  • Transfer aeroport-hotel si retur cu autocarul.
  • 7  nopti/7zile cazare la hoteluri de  3/4*, conform programului mentionat mai sus
  • 2 mese pe zi, tip bufet suedez ( mic dejun +cina ), conform programului
  • Intrarile la toate obiectivele precizate in program+taxi Muntele Tabor si excursia la Hozeva
  • Asistenta turistica prin agentia organizatoare
  • Preot insotitor
  • Ghid local – vorbitor de limba romana, pe toata durata programului in Israel;

Tariful nu include:

  • 35  euro ( bacsis oficial pentru ghid si sofer )
  • asigurarea medicala (37 lei/pers indiferent de varsta) si asigurare storno optionala
  • alte excursii optionale: Vizita la M-rea Sf. Sava cel Sfintit (10 euro), pranz ( Pestele Sf Petru- 12 euro) si plimbare cu barca pe Marea Galilei ( 10 euro), Liturghie de noapte la Sf. Mormant (10 euro)
  • transport Bistrita – Aeroport Cluj Napoca – Bistrita

Observatii:

Avans:  250 euro/pers  pana la data de 16 martie 2015;

Diferenta de plata  :400 euro/pers- pana la data de 30 martie 2015

CONDITII  DE RETRAGERE:Conform regulilor generale ale agentiei in conformitate cu Contractul de Prestari Servicii Turistice.

Acte necesarePasaport valabil inca 6 luni de la data plecarii

Nota:

Programul poate fi modificat de către ghid  ca ordine de desfăşurare, sau se pot înlocui unele obiective sau hoteluri, in functie de anumite situatii speciale.

Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.

Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficială pentru Israel.

Programul este calculat pentru un grup minim de 40 de persoane. In caz de neformare a grupului minim de 40 de persoane, plecarea va  fi suplimentata cu 20 euro/pers pentru un grup de 35 de participanti sau cu 25 de euro pentru un grup de 30 de participanti)

Conditiile de retragere sunt conforme cu Contractul Cadru de Comercializare a Pachetelor Turistice incheiat obligatoriu la inscriere in agentia vanzatoare.

About Cristian Gălățanu

Check Also

STAREA DE GRAȚIE, în grecește

OBIECTIV: Ammouliani CE POȚI VIZITA/CUM TE POȚI SIMȚI EXCELENT ÎN ÎMPREJURIMI Mai mult decât o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *