Top 10 sfaturi pentru a alege asigurarea de sănătate potrivită

Medihelp logo

Top 10 sfaturi pentru a alege asigurarea de sănătate potrivită

 

București, 21 octombrie: În contextul unui sistem sanitar public extrem de deficitar, care nu acoperă întotdeauna nevoile populației, asigurările private de sănătate devin o alegere din ce în ce mai frecventă pentru cei care își doresc îngrijire medicală de calitate, oriunde în lume.

De aceea, MediHelp International, liderul în Europa Centrală și de Est în domeniul asigurărilor medicale internaționale, analizează cele mai importante aspecte care ar trebui luate în considerare în momentul alegerii unei asigurări de sănătate private cu acoperire la nivel internațional.

 

  1. Aria de acoperire: Asigurarea medicală ar trebui să nu fie restrânsă doar la zona de rezidență, ci ar trebui să cuprindă și ale zone de interes pentru un potențial tratament medical, precum zonele în care se efectuează călătorii de afaceri si nu numai. De asemenea, aria de acoperire face referire și la centrele medicale la care ar putea apela un pacient pentru îngrijiri medicale.

 

  1. Termenii de subscriere: Există asigurări care acoperă și condițiile medicale pre-existente.

 

  1. Tratamentul împotriva cancerului și acoperirea bolilor cronice: Este de preferat să se aleagă o asigurare care acoperă tratamentul complet al cancerului (costul intervențiilor chirurgicale, medicamentației etc). De asemenea, este important ca polița de asigurare să acopere și tratamentul pentru bolile cronice.

 

  1. Franșiza: Aceasta se referă la suma pe care asiguratul ar trebui sa o plătească în cazul în care alege această opțiune în vederea diminuării valorii primei de asigurare. Există mai multe variante de franșiză, unele dintre ele plătibile de fiecare dată când se solicită acoperirea costurilor medicale, altele doar o dată pe an.

 

  1. Beneficii relevante: Planul de asigurare de sănătate trebuie să includă doar beneficiile de care are nevoie asiguratul, fără a mai fi nevoit să plătească în plus pentru serviciile pe care nu și le dorește. Este de preferat ca planul de asigurare să fie unul personalizat în funcție de cerințele beneficiarului.

 

  1. Asistență: Este important de știut cine oferă asistența. Acestea sunt persoanele care vor fi contactate primele în cazul unei urgențe și care vor intermedia relația cu spitalele în ceea ce privește garantarea plăților. De asemenea, daca pot oferi servicii de ambulanță aeriană.
  1. Compania de asigurări: Compania de asigurări este compania care se ocupă cu plata dosarelor de daună, iar asigurații ar trebui să verifice dacă aceasta prezintă siguranță financiară.

 

  1. Acoperire adecvată: Aceasta trebuie luată în considerare având în vedere țara de rezidență, locul de muncă sau reglementările locale privind asigurarea de sănătate publică. Dacă se solicită tratament privat sau dacă timpul de așteptare este prea mare, atunci ar fi mai bine ca asiguratul să beneficieze de un nivel superior de acoperire, oferit de o asigurare privată.

 

  1. Plan de asigurări pentru familie: În majoritatea cazurilor, membrii familiei pot fi adăugați la planul de asigurare medicală al asiguratului, așadar acest aspect ar putea fi foarte important atunci când se alege o asigurare de sănătate.

 

  1. Prețul: Nu în ultimul rând, prețul reprezintă un criteriu important și acesta este influențat de tipul de acoperire pe care asiguratul a ales-o. Prețul va crește în funcție de numărul de beneficii, persoane care sunt incluse în polița de asigurare.

 

“Există o serie de criterii care trebuie luate în calcul atunci când cumpărăm o asigurare de sănătate privată, iar cele prezentate sunt foarte importante. Cu toate acestea, mai există încă un lucru esențial despre care cumpărătorul trebuie să se informeze, iar acesta este specializarea companiei cu care alege să încheie o astfel de asigurare. Asigurarea de sănătate este o profesie şi nu este o regulă că oricine vă asigură casa sau mașina poate fi un specialist și în ceea ce privește asigurarea de sănătate. MediHelp International are o experiență de peste 15 ani în domeniul asigurărilor private de sănătate, cu o echipă de vânzări și asistență a clienților cu o îndelungată expertiză în domeniu. Este important să ai încredere în partenerul tău de asigurări și să fii sigur că te poți baza pe acesta în cazul nedorit în care apare o problemă medicală”, relatează Zahal Levy, Președintele MediHelp International.

—————————————————————————————————————————————————

MediHelp International este cel mai important furnizor de asigurări private de sănătate din Europa Centrală și de Est și este prezent pe piața din România începand cu 1999. MediHelp International îmbină cu succes Asistența Medicală cu Asigurarea Internațională de sănătate, pentru beneficiul clienților săi. Pentru mai multe informații accesați www.medihelp.ro.

Pentru mai multe informații:

 

Lidia Pitulea, Senior Public Advisor

The Public Advisors

Tel: 0733 300 777, E-mail: lidia.pitulea@publicadvisors.ro

 

Alida Coman, Marketing & PR Coordinator

MediHelp International

Tel: 0722 209 847, E-mail: alida.coman@medihelp.ro

 

 

About Cristian Gălățanu

Check Also

MedLife si ZILELE PROTECȚIEI SOLARE. De ce trebuie să ne protejăm de soare?

Incepand cu 15 mai si pana pe 30 iunie 2016, MedLife, liderul medicine private in Romania …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *