Studiul efectuat de Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie (berea are si un efect antioxidant si nu afecteaza greutatea corporala) a avut urmatorele caracteristici: după încheierea celor 2 luni de consum zilnic moderat de bere, voluntarii au fost cântăriţi şi măsuraţi şi s-au prelevat probe de sânge pentru o evaluare comparativă a parametrilor de interes pentru studiul stresului oxidativ, indicelui de masă corporală (IMC), HDL – colesterolului, LDL – colesterolului, colesterolului total, trigliceridelor şi transaminazelor.
“Pentru cel de-al patrulea an consecutiv avem bucuria să putem anunța finalizarea unei noi cercetări derulate în România având ca temă studierea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului. Rezultatele făcute publice azi se adaugă cu succes studiilor realizate în domeniu la nivel internațional care demonstrează în mod constant faptul că berea, consumată moderat, poate să facă parte cu succes dintr-un stil de viață sănătos. Fabricată din ingrediente exclusiv naturale: cereale, hamei și apă -, berea este o băutură nu doar iubită deopotrivă de bărbați și femei din întreaga lume, dar și o băutură cu un posibil impact pozitiv pentru organism, atunci când este consumată cu moderație.“, a declarat dr. Alin Popescu, Secretar general Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.
Pentru alte stiri si posibilele beneficii nutriționale, dar si despre rolul berii in curele de slabire, ramaneti aproape de noi:
https://beeruniversity.ro/2016/06/28/despre-mituri-berea-nu-ingrasa/
https://beeruniversity.ro/2016/06/21/5-beneficii-putin-stiute-ale-consumului-de-bere/
https://beeruniversity.ro/2016/06/06/peroni-nastro-azzurro-lanseaza-piccola-in-romania/