De ce ar trebui sa avem un consum echilibrat de bere?
Berea este plina în vitamine şi minerale si ajuta in multe feluri la mentinerea unei vieti sanatoase. Nu numai ca previne Alzheimer, pastrareaza un echilibru hormonal, dar este si un foarte bun balsam pentru par.
- Berea este contine multi nutrienţi
Berea prezinta toti aminoacizi importanti, substanţe minerale precum fosfor, iod, magneziu sau potasiu. Totodata, contine si mult calciu. De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite, desfasurat în 2009, s-a descoperit ca un consum echilibrat de bere ofera protectie in cazul densitatii minerale a oaselor.
Pentru a avea un maxim de efect, cercetatorii au sugerat consumul de bere nepasteurizată, intrucat pasteurizarea scade valoarea nutriţională. Totusi, cel mai bun tip de bere ramane berea nefiltrata, deoarece prin insusi procesul de productie se elimina drojdia, care contine o cantitate mare de vitamina B.
2. Berea prezinta o cantitate mica de zaharuri
Hai sa facem o comparatie cu o doza de cola care contine circa 7 lingurite de zahar, pe cand o bere de 250 de mil. are doar o lingurita de zahar. Mai mult, berea contine in mare parte apa, 93%, de aceea se recomanda consumul ei in zilele caniculare, cum ar fi acuma! 🙂
Din acelasi motiv mentionat mai sus, berea previne si diabetul – un studiu din 2010 realizat pe 38.000 de barbati din SUA, a descoperit ca indivizii care au baut doar un pahar sau doua de bere/zi, timp de 4 ani, s-a inregistrat o reducere de 25% a riscului de diabet de tip 2.
3. Berea previne boala Alzheimer
Deoarece boala este asociata cu continutul mare de aluminiu din organism, ea poate fi prevenita printr-un consum echilibrat de bere, dar si pentru ca are un continut ridicat de siliciu organic – lucru care duce la scaderea continutul mare de aluminiu din organism. Totusi, se recomanda ca berea sa fie consumată echilibrat – deoarece indivizii care beau mai mult de un litru de bere pe zi pot avea pierderi de memorie.
4. Berea este un balsam foarte bun pentru păr
De fapt, hameiul din care este realizata berea este plin de siliciu – lucru care da stralucire, volum si intareste firele de par de la radacina. Pentru a produce un astfel de balsam, experii au sugerat sa fie iarba, ca alcoolul sa se evapore, iar dupa aceea sa fie amestecat lichidul produs in urma lor, dupa racire, cu un ulei extravirgin de cocos.
5. Berea ajuta la pastrarea unui echilibru hormonal
Tot cercetatorii (cine altcineva pana la urma?), au mai descoperit că substantele din hamei (fitoestrogenii), compuşi precum estrogenul, ajuta la scaderea bufeurilor si a altor efecte asemanatoare. Totodata, berea are anumite substante care ajuta la relaxare.
Alte articole pe aceeasi tema:
https://beeruniversity.ro/2016/06/06/peroni-nastro-azzurro-lanseaza-piccola-in-romania/
https://beeruniversity.ro/2016/06/05/berea-in-lupta-cu-insomnia/