Processed with VSCO with e3 preset

Tranzacție importantă pe piața de distilate

Grupul britanic Diageo, numarul unu pe fabricarea bauturilor alcoolice distilate, a incheiat un contract de preluare a companiei Mey Icki din Turcia, cel mai important producător de Raki, fiind băutura tradiţională a tarii din Asia Mica, pentru 3,3 miliarde de lire turceşti (2,1 miliarde dolari).

E cea mai importanta tranzactie pentru Diageo din ultimul deceniu, de la fondurile de investiţii TPG Capital şi Actera si este unul dintre punctele esentiale pe care acestia doreau sa le atinga din noua strategie a grupului de marire a influentei pe pieţele emergente, in care clasa de mijloc are parte de o perioada infloritoare, ne spune directorul general, Paul Walsh.

Produsul Intern Brut al Turciei se va majora in 2018 cu 4,6%, conform aproximarilor analiştilor intervievaţi de Bloomberg, o dezvoltare chiar mai puternica in comparatie cu cea a Statelor Unite sau a Marii Britanii.

“Anticipăm că piaţa turcă are un potenţial ridicat de creştere, iar poziţia Mey Icki este atractivă, cu marje relativ ridicate”, spun acestia.

Mey Icki detine 80% din piaţa băuturii Raki, mai transmite Diageo.

Grupul Diageo, care produce brandul de votcă Smirnoff, a decis in ultimii ani sa faca tranzactii pe pieţe care se dezvolta foarte rapid, a spus luna precedenta directorul financiar Deirdre Mahlan.

Mey Icki detine 57 de mii de magazine in toata lumea, prin intermediul cărora Diageo vinde cele mai importante branduri spirtuoase internaţionale, precum şi branduri actuale ale firmei turceşti.

Processed with VSCO with e3 preset

About Cristian Gălățanu

Check Also

Mania Colecționarilor

În fastuoasa armură a nopții: Chivas Regal prezintă colecția în ediție limitată „Armour For The Night” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *