Consumul de bere în România crește!

Cam cat credeti ca bea un om, in general? Daca ar fi sa ma gandesc, primul criteriu dupa care as judeca ar fi cel al tarii, probabil germanii sau irlandezii (nordicii mai mult sunt cu tariile), dar si romanii beau chiar destul de mult! Cel putin asa arata ultimul studiu efectuatde Institutul National de Statistica (INS). Mai exact, un român bea, in general, 30,156 l de băuturi alcoolice; in raport cu anul trecut se arata totusi o majorare cu 5%, bautura favorita dintre toate fiind cea mai berea, respectiv mai mult de 16,584 l.

Mai mult decat atat, vinul pare sa fie si ele printre favorite. De pilda, in 2016 o persoana bea in fiecare luna, in general, 0 cantitate de aproape 900 l de vin şi 0,21 litri de ţuică şi rachiuri naturale.

Daca ne uitam si din perspectiva costurilor numai pe băuturi bahice, in aceeasi perioada, atunci aflam ca 1 romana lua, în general, 18,684 l. “Media lunară arată că un român a cumpărat 1,557 litri de băuturi alcoolice, din care 1,251 litri de bere, 0,246 litri de vin şi 0,042 litri de ţuică şi rachiuri natural”, ne explica INS.

In sfarsit, dupa sumele de bani date pe băutura, romanul cheltuieste 97,2 lei numai intr-un an. Cu toate acestea, cantitatea cea mai mare de băuturi alcolice este vanduta în mediul urban, mai exact 1,639 litri lunar, în medie, pe cand, în rural, scade la 1,461 litri.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

About Cristian Gălățanu

Check Also

10 de ani de calitate, berea Albacher

În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *