Cum ne bucurăm de o bere!

Sincer, nu cred ca exista barbat care sa refuze o bere, mai ales cand e vorba de o bere in gasca sau una de calitate superioara, de genul Paulaner sau Budweiser. Dar, totusi, poate sunt unele lucruri care nu va plac la bere si pe care ati vrea sa le eliminati sau sa scapati de ele, asta poate fi aplicabil chiar si persoanelor carora le place sus-mentionata bautura. Iar atunci, vine intrebarea: cum facem o bere “mai buna”?

  • Foarte importanta e racirea

Aici depinde totusi si de tipul de bere pe care il beti, insa, cum, in general, cele de tip Lager sunt cele mai obisnuite, le vom mentiona mai intai pe acestea, care se recomanda a fi racite pana cand ajung intre 5-6 °C. Oricum, puteti aplica aici si o regula foarte simpla: daca aroma berii este intensa, atunci nu se recomanda a fi racita sub 0 °C. De ce? Pentru ca berea are si ea “emotii”, gustul ei poate fi afectat in functie de temperatura pe care o poarta – daca vreti sa spun asa, personificand.

„Modul corect de răcire a berii este să congelezi paharul, iar apoi să torni berea în el, nu să răceşti berea rapid”, ne sfatuieste Paul Markovits, vicepreşedinte de marketing în cadrul Tuborg România.

  • Nu-ti place spuma?

Aici nu stiu daca mai are asa mult sens intrebarea, din moment ce secretele pentru a scapa de spuma sunt destul de cunoscute. Exista, desigur, foarte multe alternative cand vine vorba de eliminarea spumei, printre care si aceea de racire. Daca o raciti mai mult, atunci spuma va scadea. Logic ca a face invers produce exact efectul opus.

Cand nu-ti mai ramane nicio optiune, atunci trebuie sa-ti indrepti paharul cu bere la 45 de grade si lasi sa curga usor berea pe pahar, dar las-o sa curga usor. Totul se face usor, exact ca inainte de actul sexual!

„Un alt truc care te ajută să scapi de spuma în exces e să clăteşti paharul/halba înainte de a turna berea. Pelicula de apă ce se păstrează imediat după clătire va împiedica formarea spumei excesive”. 

  • Chiar si asa, mai gandeste-te, poate, o data!

Daca totusi iti schimbi parerea despre spuma, in timp, sau daca deja iti place, atunci trebuie sa stii ca profesionistii din domeniu spun ca spuma lata de 2 degete este numai perfecta pentru consumarea CORECTA a unei beri!

Mai ales ca medicii ne si spunca spuma de bere are si un rol benefic pentru corp si anume ca prelungeste durata CO2 din bere.

  • One shoot sau nu?

Aici am sa dau doar un singur citat, pentru ca raspunde imediat la intrebarea dvs.:

„Nu beţi dintr-o bere pe care aţi început-o cu o zi în urmă, iar răspunsul cel mai corect este sub formă de întrebare: Ce vreţi de la berea asta? Berea are o carbonatare, vine cu un conţinut de CO2 natural. O parte din senzaţia de răcorire e dată de acest CO2. Dacă ţineţi o bere desfăcută mai mult de o jumătate de oră, se duce carbonatarea”ne mai spun profesionistii.

  • Exista un “timp potrivit” pentru a bea bere?

Cred ca, daca ar fi sa adun toate parerile la un loc si cele ale profesionistilor, si cele ale bautorilor de bere, atunci e clar cand trebuie bauta berea: la sete. Desigur, un alt timp bun ar fi considerat si cand mananci, ba chiar, cea de tip lager si cu aroma e perfecta pentru peste, pe cand cea neagra, mai potrivita cu carnea rosie. Dar, ca intotdeauna, alternativele aici sunt multe.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

About Cristian Gălățanu

Check Also

10 de ani de calitate, berea Albacher

În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *