Sfaturi pentru eliminarea senzației de dulce!

Un alt articol de lifestyle/stil de viata sanatos si trebuie sa spunem ca este mult mai important decat cele precedente! Stiati, spre exemplu, ca zaharul are o sansa mult mai mare de a produce dependenta decat cocaina? Prin urmare, noi ne-am gandit sa va ajutam in evitarea unui astfel de eveniment, ca sa nu mai spunem ca multi dintre noi nu rezista fara o cafea de dimineata si cateva cubulete de zahar. Ca si la orice alta forma de dependenta, folosirea excesiva sau chiar mai mult decat normal, poate duce foarte rapid la o dependenta puternica, adica dorinta si mai acuta de a manca mai mult zahar. Iata cateva sfaturi:

Inlocuieste cu smoothie

Smoothieul e o bautura naturala ca sa spunem asa, poate fi facuta din mai multe legume sau fructe, dar noi va vom “prescrie” o reteta speciala: Foloseste legume verzi, morcovi, mere, banane si capsune, dar trebuie sa-l beti in fiecare zi sau macar sa va creati un program in acest fel. In acest fel, corpul vostru se va obisnui sa ia cantitatea de zahar din acea bautura si nu o va mai cere de altudenva. Prin urmare, vei reusi sa nu elimini nici zaharul din alimentatie si iti elimini si dependenta astfel. Sa nu uitati, zaharul e important, dar nu in cantitati mari! 🙂

In alimentatie nu au ce cauta mezeluri sau alimente procesate

Va amintiti de forta de dependenta mai mare a zaharul decat cocaina, cea de care am pomenit mai sus? E asta spun cercetatorii de la Colegiul din Connecticut. Obiectul pe care cercetarii si-au verificat ipoteza au fost fost soarecii de laborator care au dovedit ca zahărul stimulează artificial o anumita parte a creierului care produce dopamină, un neurotransmițător producator de senzații de bucurie și euforie. Prin urmare, folosind acelasi rationemnt, inclusiv alimentele procesate, respectiv mezelurile prezinta o cantitate importanta de zahăr și pot crea astfel dependenta.

Ramaneti aproape de noi pentru ca in urmatoarele zile vom publica mai multe articole pe aceasta tema.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2017/01/24/lifestyle-regim-strict-de-slabire-cu-supa-de-varza/

http://www.drinkfood.ro/2017/01/18/te-ai-despartit-de-iubita-si-nu-stii-cum-sa-scapi-de-durere-cateva-solutii-aici/

http://www.drinkfood.ro/2017/01/10/iti-plac-crispy-strips-de-la-kfc-iata-reteta-pe-care-o-poti-folosi-si-tu/

 

About Cristian Gălățanu

Check Also

TOP 7 beneficii ale extractului de hamei (Humulus lupulus L.)

Mai este cunoscut și drept „aurul verde” și este o plantă perenă, dioică, care poate …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *