SUBVENȚII: Fermierii vor avea mărite mai mult ca niciodată SUBVENȚIILE!

Dezvoltarea agriculturii romanesti continua! Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a comunicat de curand ca in urma exprimarii Romaniei dorintei de a spori valorea subventiilor transmise agricultorilor, intr-o discutie cu Comisia Europeana, aceste sume vor fi de sase ori mai mare. Un mesaj mai mult decat incredibil, mai mult el pare sa fie cadoul fermierilor de la Mos Craciun, cu ocazia apropierii Sarbatorilor de iarna.

Bani euro

De asemenea, tot acesta ne mai anunta si cu privire la “conditiile de acordare a subventiilor” care vor suferi si ele modificari importante. Astfel, in cazul masurilor in care se are in vedere sprijinul cuplat pentr ovine si caprina, unde inainte acestia au avut un cuantum de 4,5 euro/ cap animal, insa pentru campania din 2016 ei vor avea 13 euro/ cap de ovina si caprina, iar pentru cele de animale, 17, ele vor creste totodata progresiv (subventiile). In acelasi timp, in loc de cele 10 vaci minim cerute pentru a fi considerat eligibil si avute in exploatatie, acuma vor fi doar 10 vaci in ferma, dar eliminandu-se conditiile de eligibilitate obligatorii pentru toate. Daca doar o parte din ele intra in aceste conditii din sprijinul cuplat, atunci proprietarii le vor fi trimise sumele pentru acelea.

Dacă în 2015, sprijinul cuplat pentru ovine și caprine a fost 4,5 euro/cap de animal, din 2017, pentru că putem modifica, fermierii români vor primi 13 euro/cap de ovină și caprină, iar pentru rase de reproducție vor primi 17 euro/cap de animal și vor crește gradual subvențiile, așa am stabilit deja, am și comunicat Comisiei Europene, până la 24 euro/cap de animal și, respectiv, 27 de euro/cap de animal. Deci, o creștere substanțială, spune Achim Irimescu.

Acestea mai spune si ca:

În urma discuțiilor pe care le-am avut de-a lungul anului cu producătorii din diverse zone din țară, am bătut țara în lung și-n lat în acest an, am ajuns la concluzia că este foarte bine să modificăm condițiile de acordare a subvențiilor. La bovine, dacă aveam, de exemplu, la vacile de lapte, sprijin cuplat pentru minim 10 vaci eligibile, am stabilit să fie 10 vaci în curte, dar poți să ai mai puține eligibile pentru sprijinul cuplat, iar în zona de munte am redus la 5 vaci. Știți bine că zonele de deal și de munte sunt menținute vii de acești crescători de animale.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2016/12/15/subventii-58-de-milioane-de-euro-restante-in-pomicultura/

http://agricult.ro/2016/12/12/regulile-emise-pentru-realizarea-si-vanzarea-bunurilor-alimentare-animale-si-vegetale/

http://agricult.ro/2016/12/09/locuri-de-munca-in-europa-locuri-limitate-pentru-recoltarea-capsunilor/

http://agricult.ro/2016/12/08/subventii-apia-plata-avansurilor-catre-fermieri-finalizata-afla-sumele-transferate-in-cont/

About Cristian Gălățanu

Check Also

Un nou record mondial înregistrat de porumbul Pioneer® de 39.2 t/ha

Deținătorul titlului de 5 ori campion al unui concurs organizat de NCGA obține un nou …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *