Meditatie asupra perceptiei de Bhante Henepola Gunaratana

 - - -

Meditatie asupra perceptiei

de Bhante Henepola Gunaratana

Meditatie asupra perceptieiIn prezentul volum, Bhante Gunaratana, autorul bestseller-ului Mindfulness pe intelesul tuturor, propune practica buddhista a meditatiei asupra perceptiei pentru a afla cum modificarea propriei perspective ne poate transforma sanatatea mentala si fizica.

Perceptia – unul dintre componentele de baza ale corpului si mintii – poate fi atat o sursa a suferintei si durerii, cat si o sursa a fericirii si sanatatii. Traditia buddhista ne invata ca perceptia poate fi antrenata si in cele din urma purificata prin practica meditatiei. Cand intelegem modul in care perceptia ne afecteaza viata, o putem folosi, tot asa cum facem cu orice alt obiect al meditatiei, pentru a depasi tendinte nocive de gandire si actiune si pentru a dezvolta astfel stari mentale sanatoase.

Cele zece practici de vindecare care alcatuiesc meditatia asupra perceptiei formeaza un sistem cuprinzator de meditatie, combinand aspecte ce tin atat de meditatia samatha (meditatia “linistii”) cat si de meditatia vipassana. (meditatia “viziunii clare”). Samatha este folosita pentru a calma si a centra mintea, in timp ce vipassana este folosita pentru a intelege mai clar modul in care ne percepem de obicei pe noi insine si lumea din jur. Alternand intre aceste doua practici, persoanele care practica meditatia cultiva o perceptie purificata. In urma acestor eforturi, inaintam pe calea catre eliberarea de boala, confuzie si alte forme de suferinta metala si fizica.

Meditatie asupra perceptiei ne ofera posibilitatea de a merge dincolo de perceptia obisnuita si superficiala catre o perspectiva iluminata, lipsita de confuzie si nefericire.

 

28,00 lei 23,50 lei


Bhante Henepola Gunaratana

 

autorVenerabilul Henepola Gunaratana fost hirotonit calugar buddhist la varsta de doisprezece ani in Malandeniya, Sri Lanka. In 1947, in Kandy, la varsta de douazeci de ani, i-a fost acordata o si mai inalta recunoastere. El si-a format educatia si pregatirea scolara la Vidyasekhara Junior College din Gampaha, la Vidyalankara College din Kelaniya si la Buddhist Missionary College din Colombo. Ulterior, Bhante a calatorit in India, desfasurand timp de cinci ani o munca de misionariat pentru Mahabodhi Society, dedicandu-si activitatea oamenilor defavorizati din Sanchi, Delhi si Bombay. Mai tarziu, si-a petrecut zece ani ca misionar in Malaysia, in calitate de consilier pe teme de religie la Sasana Abhivurdhiwardhana Society, Buddhist Missionary Society si Buddhist Youth Federation din Malaysia. A fost profesor la Kishon Dial School si la Temple Road Girls School si decan al Institutului de Studii Buddhiste din Kuala Lumpur.

In 1968, la invitatia Societatii Sasana Sevaka, Venerabilul Gunaratana a venit in Statele Unite pentru a servi ca Secretar General de Onoare al Societatii Buddhiste Vihara din Washington, DC. In 1980 a fost numit presedinte al acestei Societati. In timpul anilor petrecuti la Vihara, a predat cursuri de buddhism, a condus retrageri de meditatie si a tinut prelegeri pe scara larga in Statele Unite, Canada, Europa, Australia si Noua Zeelanda, Africa, si Asia. Pe langa acestea, intre 1973-1988, Venerabilul Gunaratana a fost reverend buddhist la Universitatea Americana.

 

[detalii aici]
Parteneri media:



Va recomandam si:


---

About Cristian Gălățanu

Check Also

PRIA Medicine 2024

PRIAevents organizează conferința Pria Medicine, Supplements, Medical Devices and Cosmetics Publicity and Regulations, singura conferință sin România …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *